Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Dünya Öğretmenler Günü üzerine…

Dünya Öğretmenler Günü üzerine…

Saygıdeğer okurlarım; Eğitim öğretim, hayatımızın en önemli parçasıdır. Geleceğimize sağlam adımlar atmak için eğitim sürecimizi başarıyla tamamlamak gerekmektedir.

İlk öğretimden liseye liseden üniversiteye kadar sürdürdüğümüz eğitim öğretim süreciyle geleceğe yönelik nice hedeflerin ve de nice hayallerin gerçeğe dönüşmesi için emek gayret ve çaba önem taşımaktadır.

Geleceğin doktoru geleceğin öğretmeni geleceğin mühendisi ve daha nice meslek dallarında görev almak için eğitim öğretim kariyer sürecimizin en müstesna başlangıcıdır.

Eğitim öğretim sürecinde ise en iyi yardımcımız elleri öpülesi değerli öğretmenlerimizdir. Öğrencilerin geleceğe yönelik başarılı bir birey olmaları için elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteren çabalayan öğretmenlerimiz.

Öğrencileri eğitim öğretim sürecinde başarı elde edince gururlanan öğrencileri geleceği ve kariyeri hususunda bir mevkiye ulaştığında mutluluk duyan pek belli etmeden de duygulanan öğretmenlerimiz.

Bilindiği gibi 5 Ekim Uluslararası Dünya Öğretmenler Günü idi. Eğitim öğretim sürecinde öğrencilerine umut ışığı olan onları her şeyden çok önemseyen, sevgisini şefkatini ve merhametini asla ve asla esirgemeyen öğretmenlerimiz için özel bir gün…

Bir öğretmen için en büyük mutluluk öğrencisinin üniversite diplomasını alıp bir meslek dallarında görev yapması ve kariyeri için önemli adımlar atmasıdır.

Öyle ümit ediyorum ki eğitim öğretim sürecinde öğrencilerinin başarısına ışık tutan emek veren gayret gösteren çaba sarf eden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen öğretmenlerimiz hiç ama hiç unutulmamalıdır.

Sadece yılın belirli günlerinde değil sadece öğretmenler gününde değil her daim hatırlanmalıdır.

Elleri öpülesi öğretmenlerimiz biz öğrencilere bu hayatta değeri paha biçilmez en kıymetli mirastır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi