Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Hayatımızdaki En Kıymetli Miras Okuma ve Yazma

Hayatımızdaki En Kıymetli Miras Okuma ve Yazma

Saygıdeğer okurlarım;

Okumak ve yazmak hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Okul döneminden itibaren en kıymetli servetimiz okuma ve yazma yeteneğine sahip olmamızdır. İlköğretim eğitim döneminde okuma ve yazma öğrenmemiz için elinden geleni yapan değerli öğretmenlerimiz. Okuma ve yazma öğrendiğimiz de sevincimize ve neşemize ortak olmaktadır.

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimiz günden itibaren kitap okumak ve yazı yazmak okumaya ve yazmaya verdiğimiz değerin en güzel göstergesidir. Ne diyor Hz. Ali Efendimiz, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.”

Bu sözden de anlaşılacağı üzere bizlere okuma ve yazma öğreten öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Eğitim öğretimde en müstesna yardımcımız okuma ve yazma öğrenmemiz de en kıymetli şansımız elleri öpülesi öğretmenlerimiz.

Her kitap okuduğumuz da ve her yazı yazdığımız da bizlere ilk okuma ve yazma öğreten öğretmenimiz aklımıza gelir ve adını asla ve asla unutamayız.

Her ne kadar toplum olarak kitap okumayı çok tercih etmesek de kitap okumak günün yorgunluğunu atmak için en müstesna aktivitedir.

Yazı yazmak ise kalemden dökülen sözcükleri kağıda bırakmaktır. Duygu ve düşünceleri kağıda aktarmak ise unutulmayacak bir anı sunmaktır. Roman ve şiir yazarlarının bıraktığı eserler unutulmayacak bir anı haline gelmektedir. Onun için okuma ve yazma en müstesna servettir.

8 Eylül Dünya okuma ve yazma günü şimdiden kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi