Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Kadim Şehir Konya’mızın Vazgeçilmez Lezzeti

Kadim Şehir Konya’mızın Vazgeçilmez Lezzeti

Saygıdeğer okurlarım;

Beslenme hayatımızın olmazsa olmaz altın kuralıdır. Damak tadına uygun birçok lezzeti keşfetmek beslenme düzenimizde büyük ölçüde rol oynamaktadır. Toplumun birçok kesiminin fast food tarzı beslenme düzenine olan ilgisi ve de hamurlu besinleri daha çok tercih etmesi beslenme düzeninde önemli bir yere sahiptir.

Özellikle kadim Şehir Konya’mızda hamurlu besin öğelerine duyulan ilgi bir hayli yüksektir. Bu besin öğelerinin içerisinde elbette ki etliekmek ilk sırada yer almaktadır.

Konya’mızda özel günlerde, düğün ve nişan gibi etkinliklerde ikram olarak etliekmek verilmektedir. İncecik hamurun üzerinde kıyma, domates, maydanoz, kuru soğan ve yeşil biber gibi sebzelerin de yerini aldığı bir lezzettir; etliekmek…

Farklı illerden kadim şehir Konya’mıza gelen ziyaretçilerin Mevlana Celaleddin-i Rumi türbesi ziyaretinde sonra ilk durağı Konya’nın en güzel lezzeti etliekmeği keşfetmektir.

Etliekmek kimi zaman öğle yemeğinde kimi zaman akşam yemeğinde tercih edilen eşsiz lezzettir. Kahvaltıda bile kimse etliekmeğe hayır demez bu topraklarda…

Konya Mutfağı, Konya’mızın eşsiz lezzetleri sınırsız çeşide sahiptir; ama etliekmeğin yeri başkadır. O bambaşka bir lezzet seçeneğidir.

Yemyeşil doğasıyla Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin diyarı, etliekmeğin olmazsa olmaz noktası, kadim şehir Konya’nın bu güzel lezzetini orijinaline sadık kalarak yarınlara taşımak da hepimizin görevidir. Selçuklu, Meram ve Karatay ile bir başkadır; gönüllerin Şehri Konya! Etliekmeğin tadını keşfetmek gerek bu şehirde mutlaka diyerek sözlerimizi tamamlayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi