Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Kadim Şehir Konya'mızın Vazgeçilmez Lezzetleri

Kadim Şehir Konya'mızın Vazgeçilmez Lezzetleri

Saygıdeğer okurlarım; İç Anadolu'nun incisi Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin diyarı gönüllülerin şehri Konya her yıl hem yurt içinden hem de yurtdışından sayısız ziyaretçi akınına uğramakta sayısız misafirlerini ağırlamaktadır.

Tabi Konya’ya gelişte ziyaret için ilk olarak tercih edilen yer Mevlana Celaleddin-i Rumi Müzesidir. Gel ne olursan ol yine gel diye Konya’ya davet eden Mevlana’nın davetine icabet etmek için seyahatlerde mutlaka kadim Şehir Konya yer almaktadır.

Konya'da ziyaret etmek ve keşfetmek için sayısız alternatifler bulunmaktadır. Çünkü kadim Şehir Konya tarihi ve mimari yapılarıyla dikkat çeken adından mutlaka söz ettiren güzide bir şehirdir.

Birçok etkinliğin düzenlenmesinde ev sahipliği yapmış ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek imkânlara sahip gönüllülerin şehri Konya…

Konya özellikle damaklara hitap eden geleneksel düğün yemekleri ve etliekmek ile birlikte adından daima söz ettiren müstesna bir şehirdir. Eskilere dayanan unutulmaz düğün yemekleri menüsü ise şöyledir.

Yayla çorbası

Etli pirinç pilavı

Etli bamya çorbası

İrmik helvası

Zerde tatlısı

Sadece düğünlerde değil toplu yemek organizasyonlarında da Konya bu eşsiz lezzetleri tercih etmektedir.

Unutmadan ifade edelim ki kadim şehir Konya’da damaklara hitap eden bir lezzet daha vardır. Eve gelen misafire ikram edilen, bazen öğlen yemeğinde bazen akşam yemeğinde tercih edilen Konya restoranlarının baş menüsü olarak yer alan toplu yemek organizasyonlarında da kimi zaman tercih edilebilen bir lezzettir etliekmek.

Kadim şehir Konya’mızda adını sayamadığımız birçok lezzet mevcut elbette ama yukarıda belirtilen lezzetlerimiz olmazsa olmazımızdır.

Uzun lafın kısası eşsiz mimari yapılarıyla tarihi dokusuyla Mevlana Celaleddin-i Rumi müzesiyle damaklara hitap eden geleneksel lezzetleriyle bir başkadır kadim şehir Konya!

Gezin dünyayı mutlaka gelin görün gönüllülerin şehri Konya'yı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi