Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Kalemin Tercümanı El Yazısı

Kalemin Tercümanı El Yazısı

Saygıdeğer okurlarım.

Duygularımızı ve düşüncelerimizi kimi zaman kağıda dökmek en iyi ifade biçimidir elbette, söz ile ifade edemediğimiz duygu ve düşüncelerimizi kağıt ve kaleme bırakmak en müstesna ifade olanağıdır.

Hepimizin bildiği gibi el yazısı hayatımızda en önemli bir yere sahiptir. Birçok yazarlarımızın el emeği ve de göz nuru yazmış oldukları kitaplar el yazısının ne kadar kıymetli bir servet olduğunun göstergesidir.

Okuyucuya kimi zaman bir roman kimi zaman bir şiir kitabı kazandıran yazarlarımız el yazısıyla müstesna bir çok eserin kitap raflarında yer almasına imkan tanımaktadır.

Roman kitapları kaleme alırken yazarlarımızın tarif edilmez duygu ve hissiyatla bir eser ortaya çıkarması el yazısının bir kitap da hayat bulmasının en güzel simgesidir.

Eğitim öğretim sürecine İlk kez adım attığımız da en öncü hedefimiz okuma ve yazma öğrenmektir. Bizlere okuma ve yazma yeteneğini kazandıran değerli öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Kalemi elimize aldığımız zaman bir günlük dahi yazsak günlük rutin hayatımızdan bir kaç cümle kağıda döküp paylaşsak belki farkında olmadan en güzel etkinlik olur bizler için, dille anlatılamayan cümlelerin kalemde ve kâğıtta hayat bulması belki de uzun bir zaman sonra en kıymetli bir hatıra kazandırır bizlere haksız mıyım?

Onun için okumak ya da yazı yazmak deyim yerindeyse en müstesna bir servettir bizler için yeter ki kalemimiz de mürekkep her daim var olsun.

Öğrencilik yıllarında okuduğun kitabın özetini yazma ödevi vardı. Gerçi belki de daha o güzel ödev tekniği devam ediyordur bilmiyorum. Okuduğun kitabı anladığın kadarıyla kaleme döküp yazmak o kitabın okurken bıraktığı duygu ve hissiyatı kitabın özetini yazarken anlatmak yazı yazmanın aslında ne kadar kıymetli bir servet olduğunun farkına varmamızı sağlar.

Hayatımızın en değerli serveti okuma ve yazma, duyguların ve düşüncelerin kalem ve kağıt ile taçlanmasını sağlamak mürekkepten dökülen cümlelerle mümkün olacaktır.

Dolayısıyla okuma ve yazma en kıymetli servetimizdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR