Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Mübarek muharrem ayı ve bereketin simgesi aşure

Mübarek muharrem ayı ve bereketin simgesi aşure

Saygıdeğer okurlarım; Bilindiği üzere mübarek Muharrem ayına erişmiş bulunmaktayız. İbadetlerin hasıl olduğu, yüce rabbimizin rızasını kazanmak ibadetlerimizin yerine getirildiği oruç ibadetinin bu güzel ayda da idrak edildiği mübarek bir aydır; Muharrem ayı…

Muharrem ayının onuncu gününde de hanelerde hazırlanan birbirinden güzel aşure ile bereket ve paylaşmanın en güzel duygusu yaşanmaktadır. Envai çeşit kuruyemiş ve de kuru baklagiller den hazırlanan aşureler birlik ve beraberlik içerisinde eş dost, hısım akraba, konu komşu ile birlikte tüketilir. Böylelikle paylaşmanın en müstesna duygusu bu mübarek ayda bir kez daha hissedilir.

Sağlık açısından da besleyici doğal ve de güzel bir lezzet olan aşure damaklarda ayrı bir tat bırakıyor. Tabi ki aşure tüketiminde de sağlık açısından porsiyon kontrolü sağlamak önem arz etmektedir.

Bu konuda en iyi yardımcımız elbette ki diyet ve beslenme uzmanlarımız yani diyetisyenlerimizdir. Diyetisyenlerimizin aşure tüketimi hususunda önerilerini ve de tavsiyelerini dikkate almak sağlık açısından kıymetlidir.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (Sav) şöyle buyurmuşlar, “Ramazan ayı dışında tutulacak oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçtur.”

Bu vesile ile biz de Muharrem ayında yüce rabbimizin rızasını kazanmak için oruç ibadetini idrak etmeye özen gösterelim. Oruç ibadeti ile birlikte sabır şükür ve de tefekkür kalplerimizde gönüllerimizde ve de yüreklerimizde en güzel şekilde hasıl olabilmektedir.

Yüce rabbimiz kabul olmasını istediğimiz tüm dualarımızı bu mübarek Muharrem ayı vesilesiyle kabul etsin.

Yüce rabbimiz bu mübarek muharrem ayı vesilesiyle semaya yükselen ellerimizi dilimizden dökülen dualarımızı boş çevirmesin inşallah.

Muharrem ayınız ve Aşure gününüz mübarek olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi