Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Mübarek Üç Aylar hoş geldi sefalar getirdi!

Mübarek Üç Aylar hoş geldi sefalar getirdi!

Saygıdeğer okurlarım; bilindiği üzere bu yıl 13 Şubat mübarek üç ayların başlangıcıydı. Tüm İslam âlemi olarak büyük bir özlemle beklediğimiz üç aylar; Recep ayı, Şaban ayı ve on bir ayın sultanı Ramazan-ı şeriften oluşmaktadır!

Rabbimizin mümin ve mümine kulları bu üç güzel ayı dua ve tefekkürle geçirmekte, rabbimizin mümin ve mümine kulları sağlık sorunları olmadığı müddetçe rabbimizin rızasını kazanmak için ibadetlerine oruç tutarak devam etmektedir. Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki bu yılda mübarek üç aylara kavuşmamızı cümle kullarına nasip etti. Mübarek Üç Ayların başlangıcının ilk perşembesi mübarek Regaib kandili olarak idrak edilmektedir. Regaib kandilinde eller semaya yükseliyor, gönüller yüce mevlaya yöneliyor, rabbimizin cümle mümin ve mümine kullarının rabbimizin rızasını kazanmak için alnı secdeye eğiliyor!

Çünkü açılabilecek her güzel kapının anahtarının sırrı rabbimize ellerimizi semaya yükselttiğimizde, rabbimize gönüllerimizi yönelttiğimizde rabbimizin rızasını kazanmak için alnımız secdeye eğildiğinde gizlidir. Dua ve tefekkür açılabilecek her güzel kapının ve arzu  edilen her güzel başlangıçların en değerli sırrıdır!

Yüce Rabbim bu mübarek üç ayların hürmetine semaya yükselen ellerimizi, mevlâya yönelen gönüllerimizi, her güzel kapının açılabilmesi ve arzu ettiğimiz tüm güzel temennilerin gerçekleşmesi için sırrı dua bulduğumuz tüm dualarımızı kabul ve makbul eylesin.

ŞİVLİLİK HEYECANI BU SENE YAŞANMADI, ÇOCUKLAR MAHZUN KALDI

Mübarek Üç Ayların başlangıcıyla birlikte bir Konya geleneği olan şivlilik coşkusunuda unutmamak gerekiyor! Konya'da yaşıyan minikler üç ayların başlangıcının ilk perşembesi sabah erkenden uyanır mahalle, mahalle, sokak, sokak dolaşır, tüm evlerin kapılarını teker, teker çalar büyüklerimizin ablalarımızın, teyzelerimizin, dedelerimizin, ninelerimizin  Mübarek Regaib kandilini tebrik eder, büyüklerimizin ablalarımızın, teyzelerimizin, dedelerimizin, ninelerimizin gönlünden kopan çikolata ve şekerleme hediyelerini alır vede mutlu olur! Nasıl da hatırladınız değil mi değerli okurlarım? O eski çocukluk zamanlarınızda Konya’mızda yaşadığınız şivlilik coşkusunu?

Ne güzel bir coşkudur Konya'da yaşayıp şivlilik geleneği anmak ya da hatırlamak... Amma bu yıl mübarek üç ayların başlangıcının ilk perşembesi gerçekleştirilen bir Konya geleneği olan şivlilik coşkusu ülkemizde bulunan korona virüs salgını sebebiyle kısıtlandırıldı bu karar Konya'da yaşayan miniklerimizi biraz üzdü ama söz konusu her yaştan toplumun sağlığı olunca akan sular durdu!

Ne diyelim; bu yıl da bir Konya geleneği olan şivlilik coşkusu yaşanmamış olsun! Yeter ki her yaştan toplumun sağlığı yerinde olsun! Mübarek Üç Aylarınız ve Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR