Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Radyonun hayatımızdaki doldurulamayan yeri

Radyonun hayatımızdaki doldurulamayan yeri

Saygıdeğer okurlarım

Müzik ruhun gıdasıdır kimi zaman neşeli olduğumuzda kendimizi mutlu hissettiğimiz anlarda bir müzik esintileri çınlanır kulaklarımızda arabesk müzikten, türk halk müziğine, türk halk müziğinden,  türk sanat müziğine kadar uzanan ve daha birçok adını dahi sayamadığımız müzik eserleri bulunmaktadır ve de bu müzik eserlerini radyodan dinlemenin tadı bir başkadır. Radyoyu dilemek için ilk açtığımızda sevdiğimiz bir şarkı yâda bir türkü çalıyorsa o frakanstan ayrılmayız yâda ayrılamayız kimi zaman'da şarkının ve türkünün güzelliğine kapılır şarkıyı ve türküyü bizlerde mırıldanmaya başlarız. Hepimizin sevdiği müzik eserleri bazen farklı, farklıdır ama hepimiz içinde müzik ruhun gıdasıdır bu gıdayı her gün yarım saat dahi almış olsak günümüzün güzel ve neşeli geçmesi,  günümüzün güzel ve de neşeli ilerlemesi belki de bu vesileyle mümkün olacaktır. Radyoda program sunucusunun halka neşeyle ve coşkuyla hitap etmesi, o neşenin ve de coşkunun halka yansımasıyla radyoda dinlediğimiz frekans kolay kolay değişmez, birde o dinlediğimiz radyo frekansında sevdiğimiz şarkılar, türküler yer alıyorsa işte o zaman, olur coşku ve neşe radyoda frekanslar değiştirilmez hiç bir yere. Belki de şimdi sizler merak ediyorsunuzdur? Acaba sen radyoda hangi frekansı dinliyorsun? Acaba sen hangi şarkıları yâda türküleri seviyorsun diyerek... Eğer öyle ise hemen merakınızı giderelim, benim için radyo frekansının pek bir önemi yoktur ama radyoda hangi frekans da olursa olsun Bozkırın Tezenesi Büyük Usta Neşet Ertaş Türküleri var ise benim için en sevdiğim radyo frekansı onun türkülerinin yer aldığı radyo frekansı olmuş olur. Çünkü büyük usta Neşet Ertaş o güzel türküleriyle radyoda dinlenirken sazıyla, sözüyle insanı öyle bir yolculuğa götürür ki bu yolculuk aşktan, sevdadan, hasretten oluşan kalpten, kalbe son bulan bir yolculuktur. Ve yüreği sevgiyle dolu insanların hem gönüllerinde beslediği duygulara hem de kalplerinde duydukları hissiyata tercüman olmuş olur. Ve bu' sebepten ötürüdür ki Büyük Usta Neşet Ertaş o güzel türküleriyle radyoda hangi frekans da olursa olsun vazgeçilmezlerimizdendir. Tabi ki radyo frekanslarını dile getirmişken Konya’mızın yerel radyo frekanslarını da unutmamak gerekiyor. Birbirinden güzel programlarıyla, yurttan ve dünyadan ve de Konya’mızdan haberdar olmamızı sağlayan, saat başı haber programlarıyla halka her daim haber ulaştıran Konya’mızın en güzide radyo frekansları... Bilindiği üzere 13 Şubat Dünya Radyo günüdür televizyon gibi, bilgisayar gibi ve daha birçok güzel vakit geçirmemizi sağlayan elektronik eşyalar gibi radyonun da yeri apayrıdır. Bir zamanlar büyüklerimizin en güzel neşe kaynağı radyolarımızdı TRT Radyoda çıkan eski zaman türkülerini, türkülerin enstrümanla çalınırken türküleri kimin seslendirdiğini hem tanıyan ve de bilen büyüklerimiz. TRT radyo türkülerinde türkülere ses veren sanatçılara bir kaç örnek verecek olursak şöyle sıralayabiliriz.

. Emel Taşçıoglu,

. Belkıs Akkale,

. Izzet  Altınmeşe

. Bedia  Akartürk 

 

Gibi isimlerin yer almasıyla birlikte ve daha adını dahi sayamadığımız birçok sanatçının TRT radyoda seslendirdiği türküleri ve eserleri bulunmaktaydı. Ve büyüklerimizin en güzel neşe kaynağı TRT radyoda birbirinden güzel türkülerin ve eserlerin yer almasıydı. Birbirinden güzel türkülere ve eserlere ses veren sanatçıları TRT radyo frekansı aracılığıyla dinlemek büyüklerimiz için bir başkaydı.

Ne diyelim...

Radyolarımız da esen türkü rüzgârlarına vesile olan Radyolarımızın yanı başında bizleri neşeye ve mutluluğa boğan tüm sanatçılarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Ve radyonun hayatımızda yer bulmasına katkı sağlayan tüm radyo kuruluşlarına ve tüm radyo kuruluşları çalışanlarına teşekkürü bir borç biliyoruz. 13 Şubat Dünya Radyo Gününü şimdiden kutluyoruz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi