Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Rahmet ve bereketin hâsıl olduğu en nadide ayın adı mübarek Muharrem Ayı...

Rahmet ve bereketin hâsıl olduğu en nadide ayın adı mübarek Muharrem Ayı...

Saygıdeğer okurlarım

Tüm İslam âlemi olarak mübarek Kurban Bayram’ını geride bıraktık ve bir başka mübarek ay olan Muharrem ayına adım attık. Bu mübarek ayda kalp kırmaktan ve insanları incitmekten uzak durulmalı,  sağlık durumu yerinde olan insanlar bu mübarek Muharrem ayında oruç tutmalıdır. Çünkü mübarek Ramazan Ayı dışında en faziletli ve makbul olan oruç Muharrem ayında tutulan oruç bulunmaktadır.

Muharrem Ayı bu yıl 20 Ağustos itibariyle girdi. Bu mübarek ayın onuncu gününde ise hanelerimizde çeşitli kuru baklagillerden ve çeşitli kuru yemişlerden oluşan Aşure aşı kaynatılmaktadır.  Bereketin sembolü olan aşure konu komşuya ikram edilmekte paylaşmanın güzelliği ortaya koyulmaktadır. Kaynatılan Aşure aşının bereketi hanelerimize taşınmaktadır. Ne diyelim mübarek Muharrem Ayı’nın feyzi ve bereketi cümlemizin hanelerinin üzerine olsun inşallah.

Kıymetli okurlarım

Dilerseniz bu yazımız da mübarek Muharrem Ayı dolayısıyla naçizane dilimizden dökülen dua ile devam edelim ne dersiniz? Yüce rabbim mübarek Muharrem Ayı’nda ibadetlerimizi makbul eylesin. Yüce rabbim mübarek Muharrem Ay’ında tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul eylesin. Yüce rabbim mübarek Muharrem Ayında hanelerimizde kaynatılan Aşure aşını bereketli eylesin. Mübarek Muharrem Ayının feyzi ve bereketli cümlemizin üzerine olsun! Mübarek Muharrem Ayında kabul olmasını istediğimiz bütün dualarımız kabul olsun. Hani ne kadar güzel söylüyor ya Şems-i Tebrizi ‘Hayatta olabileceğiniz en güzel yer bir duanın  içinde  yer almaktır.’ diye...

Onun için mümin, mümin kardeşine,  mümine, mümine kardeşine duasında yer verirse idrak ettiğimiz mübarek Muharrem ayının feyzi ve bereketi kat, kat artacaktır diye düşünüyorum.

Muharrem Ay’ınız mübarek olsun. Tekrar görüşmek dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR