Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam

Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam

Saygıdeğer okurlarım;

Sağlığımızı korumak için dikkat etmemiz gereken bir takım etkenler vardır tabi ki bunlardan ilk sırada gelen sağlıklı beslenme koşullarıdır. Sağlıklı beslenmenin hayatımızda önemi büyüktür.

Sağlıklı beslenme için olmazsa olmaz öğün kahvaltıdır. Yoğun geçecek bir güne başlamadan ilk önce yapılması gereken sağlıklı beslenme açısından önem taşıyan sabah kahvaltısıdır.

Günün yoğunluğundan dolayı kimi zaman kahvaltı öğününü pek önemsemiyoruz, simit poğaça gibi hazır gıdalardan tüketiyoruz oysa ki sağlıklı beslenmenin en önemli parçasının kahvaltı öğünü olduğunu unutuyoruz.

Sağlıklı beslenme konusunda uzman diyetisyenlerimiz değerli bilgiler sunuyorlar ama bizler toplum olarak her ne kadar dikkat etmek istesek de bazen başaramıyoruz.

Oysa ki sağlıklı yaşamın olmazsa olmaz yapı taşının sağlıklı beslenme ve spordan oluştuğunu pek tabi ki biliyoruz.

Fast food tarzı beslenme diyabet, tansiyon, kolesterol ve kalp damar hastalıkları gibi bir takım rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Onun için sağlıklı beslenmeye önem vermek sağlığımızı korumak adına atılacak en doğru adımdır.

Sağlıklı beslenme konusunda en iyi en doğru bilgiyi kişiye özgü beslenme programlarıyla değerli diyetisyenlerimizden öğrenebiliriz.

Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmenin yanı sıra sağlıklı spor aktiviteleri de önem arz etmektedir. Ancak sağlık açısından kişiye özgü spor programları düzenlenmesi önemlidir.

Kişiye özgü spor programları düzenlenmesi için fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarından ve de uzman fizyoterapistlerden destek almak daha faydalı olacaktır.

Sağlık yaşama her daim önem verelim.

Daima sağlıklı yaşamı hayatımızın bir parçası bilelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR