Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

Teknolojik sistemler gelişse de yeri doldurulamaz teknolojinin adıdır radyo

Teknolojik sistemler gelişse de yeri doldurulamaz teknolojinin adıdır radyo

Saygıdeğer okurlarım;
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte güçlü internet sisteminin toplumun yaşamına büyük ölçüde katkılar sağlamasıyla radyoda müzik dinlemek artık günümüzde yavaş yavaş unutulmak üzere. Oysa ki gelişen teknolojiyi bir tarafa bıraktığımız da radyonun nostaljik bir yapısı da söz konusudur.
Eski zamanlardan uzun uzun geçen yıllardan şarkıları yâda türküleri radyodan dinlemek bir başka neşe kaynağı olmaktadır. Büyüklerimizin yurttan ve dünyadan haberdar olmak için radyodan haber bültenlerini takip etmeleri bambaşka bir duygu seli yaşatır büyüklerimiz için.
Araçlarımız da seyahat ederken radyodan müzik dinlemek hayatımızın en müstesna seyahati olmakta müzik her daim ruhun gıdası olarak bilinmektedir.
Ama gel gelelim teknolojinin gelişmesiyle radyodan müzik dinlemek yerine internet sistemi üzerinden müzik dinlemek yurttan ve dünyadan haberleri radyodan değil de internet istemi üzerinden takip etmek günümüz şartlarında teknolojinin olasılığıdır.
Büyüklerimizle eski günleri yad ederken eski günler hususunda muhabbet ederken eski zamanlarda radyodan dinledikleri şarkıları hatırlarlardı ve biz yeni nesillere aktarırlardı.
TRT radyosundan bir birinden diğerleri müzik eserlerini küçük küçük mırıldanarak bir birinden diğerleri sanatçıları hiç unutmazlardı.
Örneğin Emel Taşçıoğlu, Gülşen Kutlu, Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Bedia Akartürk, Nuri Sesigüzel gibi daha adını sayamadığımız bir çok usta sanatçıların TRT radyosunda birbirinden güzel müzik eserlerini dinlerken hakim oldukları sevinç neşe ve mutluluk büyüklerimizin anlatımından ve hoş sohbetlerinden anlaşılıyordu.
Günümüz şartlarında teknolojinin gelişmesi internet sisteminin toplumun yaşamına büyük ölçüde katkılar sağlaması bilgi birikimi bakımından kolaylık vesilesidir.
Ama her ne olursa olsun eski zamanlarda yâda eski günlerdeki radyonun yeri dolmuyor hiç ama hiç unutulmuyor. Haber saatinde radyonun başında yer alan
radyoda dinlemekten keyif aldıkları şarkı ya da türküleri duyar duymaz radyonun sesini sonuna kadar açan büyüklerimiz.
Varsın radyonun yeri dolmasın evlerde hanelerde radyo nostaljik bir eser olarak yerini alsın.

Nostaljik bir eser olarak radyonun yeri dolmasın doldurulması...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR