Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir  Yaman

Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman

Bitter Çikolata

Bitter Çikolata

Çikolata ailesinin kalorisel anlamda en masum üyesi, en sağlıklı çeşidi, yoğun kakao miktarı ile öne çıkan bitter çikolatadır. Ana maddesi tropik kakao ağacının kavrulmuş tohumları olan çikolata, kendine özgü lezzeti ile birçoğumuz için gerçek bir vazgeçilmezdir.

Diğer çikolatalara nazaran daha acı ve koyu renklidir. Bitter çikolata düşük şeker içeriği sayesinde diyet uygulayan ama çikolatadan da vazgeçemeyenler için en iyi alternatiftir. Yüksek oranda lif ile kalsiyum içerir. Fosfor, magnezyum, demir, çinko, bakır gibi minerallere de sahiptir. Diğer çikolata türlerine göre daha fazla kakao içerdiğinden, daha yüksek bir antioksidan etkiye sahiptir.

Günde 40 gram bitter çikolata (% 70 kakao içeren) tüketimi vücuda önemli miktarda polifenol sağlayabilir ve böylece kadiyovasküler hastalıklar ve kanserin önlenmesine yardımcı olabilir ancak çikolatanın yağ içeriği unutmayın. Her türlü besinde olduğu gibi bitter çikolata tüketimine de dikkat edilmelidir. Bitter çikolata, içeriğinde bulunan doğal uyarıcılar sayesinde odaklanma ve konsantrasyonun artmasına yardımcı olduğu için hafıza güçlendiren besinlerden arasındadır. Porsiyon kontrolü sağlayarak yeterli miktarda bitter çikolata tüketeceğiniz sağlık dolu bir hafta sonu diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman Arşivi
SON YAZILAR