Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir  Yaman

Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman

Omega-3 kaynağı: Balık

Omega-3 kaynağı: Balık

Sağlıklı bir beslenme planında haftada 2 kez balık tüketmek gerekir. Ancak ülkemizde yeterince balık tüketilmemektedir.

Balığın sağlığımız için en önemli bileşeni omega 3 kabul edilmektedir. Omega 3 bakımından çok zengin olan balık beyin hücrelerimizin yenilenmesine katkı sağlar. Depresyon, hafıza kaybı, alzheimer, şizofreni gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda çocuklarda dikkat dağınıklığını azaltmaya da yardımcı olur. Omega-3 sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı olur.

Balık, kemik ve göz sağlığı açısından da oldukça faydalıdır.

Balığın pişirilme yöntemi de oldukça önemlidir. Kızartılarak tüketildiğinde omega-3’ten tam anlamıyla faydalanılamayacağı unutulmamalıdır. Fırında, buğulama veya ızgara şeklinde tüketmeye özen gösterilmelidir. Bu sayede fazladan gelecek kalorilerin de önüne geçmiş olursunuz :)

Balık satın alırken gözlerinin parlak, solungaçlarının kırmızı-pembe, derisinin gergin ve etine basıldığında parmağın bıraktığı iz hemen düzelmelidir. Bu yöntemler balığın taze olduğunu gösterir.

Sağlık dolu bir hafta sonu dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman Arşivi