Omega-3 kaynağı: Balık
Sağlıklı bir beslenme planında haftada 2 kez balık tüketmek gerekir. Ancak ülkemizde yeterince balık tüketilmemektedir.
Balığın sağlığımız için en önemli bileşeni omega 3 kabul edilmektedir. Omega 3 bakımından çok zengin olan balık beyin hücrelerimizin yenilenmesine katkı sağlar. Depresyon, hafıza kaybı, alzheimer, şizofreni gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda çocuklarda dikkat dağınıklığını azaltmaya da yardımcı olur. Omega-3 sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı olur.
Balık, kemik ve göz sağlığı açısından da oldukça faydalıdır.
Balığın pişirilme yöntemi de oldukça önemlidir. Kızartılarak tüketildiğinde omega-3’ten tam anlamıyla faydalanılamayacağı unutulmamalıdır. Fırında, buğulama veya ızgara şeklinde tüketmeye özen gösterilmelidir. Bu sayede fazladan gelecek kalorilerin de önüne geçmiş olursunuz :)
Balık satın alırken gözlerinin parlak, solungaçlarının kırmızı-pembe, derisinin gergin ve etine basıldığında parmağın bıraktığı iz hemen düzelmelidir. Bu yöntemler balığın taze olduğunu gösterir.
Sağlık dolu bir hafta sonu dilerim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.