Yılmaz TAŞÇI

Yılmaz TAŞÇI

Kariyerinizin temel taşı eğitimdir

Kariyerinizin temel taşı eğitimdir

Hayallerini öncelikle gönüllerine, ardından akıllarına, sonrada hedeflerine yerleştiren tevekkül ehli olarak çalışan ve hazırlanan gençlerimiz ve aileleri başta olmak üzere tüm paydaşların beklediği heyecanlı bekleyiş tercihlerle ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklamalarla sona erdi.

Milyonlarca gencin beklediği üniversite sınav sonuçları açıklandı. Puanı hesaplanan 2 milyon 755 bin 301 adaydan 1 Milyon 670 bin 205 aday tercihte bulundu. Toplamda 987 bin 388 aday üniversitelere yerleştirildi.

Tercihlerine yerleşen öğrencileri bundan sonra asıl zorlu süreç bekliyor. Üniversiteye adım atmak, bitirmek ve iş hayatına geçmek…

tablo-1.jpg

Zamanın her anını kendini geliştirmek adına iyi kullanabilen, ileri görüşlü ve yaşadığı ve topluma hizmet sunacağı dönemin tüm ihtiyaçlarına karşı donanımlı gençlere ülkemizin ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.

Kariyer ve hedef planlamasını erken yapanlar, sorumluluk bilinciyle hareket edenler bu sınav maratonunda hayal ettiği üniversiteye girdiler ya da daha iyisini yapabilirim diyenler ertelediler.

Üniversiteyi kazanan öğrencilerimize yaşayacakları süreçte kariyerlerini tehlikeye düşürmemek için buradan kısa bazı hatırlatmalarda bulunacağız.

-Öğrencilerimiz sadece mezun olmayı hedeflerine almamalıdırlar.

-Üniversite hayatında sınavları amaç haline getirme hatasına düşmemelidirler.

-İş aramak için, mezun olmayı bekleyenlerin kervanında olmamaya dikkat etmelidirler.

-Erken süreçte özgeçmiş hazırlayacak ve yazacak donanımda olacak şekilde alanıyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeli ve kendilerini çok yönlü geliştirmeye sertifikalı ve uygulamalı programlara katılmaya önem vermelidirler.

-Mezuniyetten önce İş ve sosyal çevre edinmek oldukça önemlidir.

-Sosyal medyayı doğru kullanmalı, dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmeli, profesyonel platformları kullanmayı ihmal etmemelidirler.

-Üniversite eğitiminden kopmadan sosyalleşme ve ders dışı aktivitelere de yeterince zaman ayırmayı bilmelidirler.

tablo-2.jpg

-Özellikle bireyselleşen bir toplumda bir araya gelmek, birlikte kalmak ve birlikte çalışmak becerilerini geliştirmek bir zorunluluk halini almıştır.

-İmkânları fark etmek, alternatif durumları gözden geçirmek için üniversite yıllarında sahada olmaya önem verilmelidir.

-Alanlarında uzman, hem masada hem de sahada aktif kişilerden tavsiye almaktan imtina edilmemeli ve bunun kıymetini her daim bilmelidirler.

-Çağımız insanın en önemli sorunlarından birisi de aceleci olmasıdır. Başta kendine karşı sabırlı olmayı bilmeli, mutlu olmayı ve kalmayı başarmak konusunda inanç sahibi olmalıdırlar.

-Üniversiteli gençlerimiz sadece kendi amaçlarını değil, içinde yaşadıkları toplumun da amaçları olduğunun farkında olmaları gerekir.

-Her biri alacakları eğitimle mezun olduklarında temel yetkinlikler, yönetsel yetkinlikler ve teknik yetkinlikler konusunda aranan kişiler olmalıdırlar.

-Liderlik becerilerini geliştirmeliler. Esneklik, inovasyon, takım çalışması ve güvenilir olma, vizyon ve stratejiler oluşturabilme, planlama ve koordinasyon becerileri, takım kurabilme ve risk yönetimi, stres yönetimi, problem çözme, analitik düşünebilme yeteneklerine sahip olmalıdırlar. Teknolojik gelişmeleri de günlük hayata uyarlayabilmeli ve etkin şekilde yararlanabilmelidir.

tablo-3.jpg

-Üniversite hayat dengesini doğru yönetmek için başarı, huzur, yaşam kalitesini, kariyerlerini etkileyecek her türlü olumsuzluklardan uzak durmasını da bilerek üniversite eğitimlerini tamamlamaları da önem arz edecektir.

Amaçlı olarak yapılan işler şartlar ile gerçekleşir ve başarı ise Allah’tandır…

Allah’ın erleri işlerini güzel yapar ve bizler biliyoruz ki “Allah işini güzel yapanı sever”

Kariyer yolculuğunun amacı; mutluluğu bulmak, topluma da yararlı hale gelebilmektir.

Ülkemiz, milletimiz ve insanlık adına her alanda güzel işlere imza atmak için tercihleri neticesinde üniversiteye adım atan, ahlak ve fazileti; şan, şöhret ve zenginlikten üstün tutma sırrına vakıf olan, kariyer yolculuğunun amacını bilen, üniversite eğitimine adım atacak tüm gençlerimizi kutlarız.

tablo-4.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz TAŞÇI Arşivi