KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3005 %0,25
48,5818 %0,45
4.886,39 % 0,84
Ara

Dondurma Tüketimi

YAYINLAMA:

Artan hava sıcaklıklarıyla beraber, büyük küçük herkesin damak tadına hitap eden dondurma tüketimi de artmaktadır. Serinletici özelliğiyle sık sık tüketilse de yeterli ve dengeli beslenmek esas olmak kaydıyla haftada ortalama 2 gün kadar tüketilmesi ideal olacaktır.

Dondurma şerbetli tatlılara göre daha masum ve besin değeri yüksek bir tatlıdır. İçeriğinde;  protein ve karbonhidratın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller bulunur. Diğer tatlılarla karşılaştırıldığında daha besleyici ve masum bir seçimdir. Ancak kilo problemi ve şeker hastalığı, insülin direnci gibi belirli rahatsızlıkları olan bireyler kontrollü bir şekilde tüketmeye daha fazla özen göstermelidirler. Külahsız bir şekilde tüketilen 2 top sade dondurmanın ortalama 1 porsiyon meyveye eşdeğer olduğu unutulmamalıdır.

Dondurmanın lezzeti arttıkça (üzerine eklenen soslar ya da içeriğindeki öğelerle) kalori ve yağ oranı da artmaktadır. Bu yüzden dondurma alırkan mutlaka içeriğine bakmanız bu noktada iyi olacaktır.

Dondurma seçiminizi pek çok koruyucu ve gıda katkı maddesi içeren ambalajlı dondurmalar yerine ev yapımı ya da kaynağına güvendiğiniz pastane türevi dondurmalardan yana kullanabilirsiniz. Katkı maddesiz sağlıklı mı sağlıklı dondurmaları sizlerde evlerinizde yapıp tüketebilirsiniz. Bu noktada danışanlarımla sıklıkla paylaştığım tarifi, sizlerle de paylaşmak isterim.

Muzlu Ev Yapımı Dondurma

Malzemeler

Büyüklüğüne göre 1-1.5 adet dondurulmuş muz (isteğe göre farklı meyveler)

2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı bal (isteğe göre daha fazla olabilir)

Yapılışı

Tüm malzemeleri rondodan ya da blenderdan geçirip, bir kaba ya da kalıba alın.

Dilerseniz yarım saat kadar dondurucuda bekletip, dilerseniz de hemen tüketebilirsiniz.

Hepinize sağlık dolu bir hafta sonu diliyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *