KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara

Ramazan ayında tatlı tüketimi

YAYINLAMA:

Gerek Ramazan ayı gerekse de normal rutinde tatlıda seçimin şerbetli tatlılardan ziyade sütlü tatlılardan yana kullanılması daha güzel ve sağlıklı olacaktır. Ramazan ayında kilo verme sürecinde olan bireylerin haftada 1 gün, kilo kontrolü sürecinde olan bireylerin ise haftada en fazla 2 gün tatlı tüketmeleri ideal olacaktır. Ancak kilo problemi ve şeker hastalığı, insülin direnci gibi belirli rahatsızlıkları olan bireyler kontrollü bir şekilde tüketmeye daha fazla özen göstermelidirler.

Bu ayda en sık yapılan hatalardan birisi de tatlıyı iftarda tüketmektir. Bireylerin tatlı tüketimlerini, iftardan 1-1.5 saat sonra yapmaları daha doğru olacaktır. On bir ayın sultanı Ramazan ayıyla özdeşleşmiş güllaç bu ayda sıklıkla tüketilen sütlü tatlılar arasında başı çekmektedir. Güllaç içerisindeki cevizden dolayı omega-3, sütün içeriğindeki kalsiyum, riboflavin gibi mineral ve vitaminlerden, kullanılan meyvelerdeki A, C, E grubu gibi vitaminleri içermesinden dolayı gayet besleyici ve sağlıklı bir alternatif olacaktır.

Aynı şekilde bireyler sütlaç, muhallebi, puding gibi sütlü tatlıları da tercih edebilirler.

Artan hava sıcaklıklarıyla beraber, büyük küçük herkesin damak tadına hitap eden dondurma tüketimi de artmaktadır. Dondurma şerbetli tatlılara göre daha masum ve besin değeri yüksek bir tatlıdır. İçeriğinde;  protein ve karbonhidratın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller bulunur.

Dondurma seçiminizi pek çok koruyucu ve gıda katkı maddesi içeren ambalajlı dondurmalar yerine ev yapımı ya da kaynağına güvendiğiniz pastane türevi dondurmalardan yana kullanabilirsiniz. Katkı maddesiz sağlıklı mı sağlıklı dondurmaları sizlerde evlerinizde yapıp tüketebilirsiniz. Bu noktada danışanlarımla sıklıkla paylaştığım tarifi, sizlerle de paylaşmak isterim.

Çilekli Ev Yapımı Dondurma

Malzemeler

10-12 adet dondurulmuş çilek (isteğe göre farklı meyveler)

2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı bal (isteğe göre daha fazla olabilir)

Yapılışı

Tüm malzemeleri rondodan ya da blenderdan geçirip, bir kaba ya da kalıba alın.

Dilerseniz yarım saat kadar dondurucuda bekletip, dilerseniz de hemen tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *