Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir  Yaman

Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman

Yoğurt

Yoğurt

Yoğurt içinde bulunan kalsiyumdan dolayı beslenmemizde çok önemlidir. Kalsiyumun en önemli işlevi kemik ve diş sağlığını korumak aynı zamanda da gelişimlerini sağlamaktır. Özellikle büyümenin hızlı olduğu dönemde, hamilelikte ve emzirme döneminde kalsiyuma ihtiyaç daha da artar. Bu nedenle her yaş döneminde kalsiyum alımına dikkat edilmeli, özen gösterilmelidir.

Yoğurt iyi bir riboflavin kaynağıdır. Yoğurdun üzerindeki su döküldüğünde riboflavinde kaybedilmektedir. Bu nedenle yoğurdun üzerindeki su  dökülmeden tüketilmeye çalışılmalı ya da başta çorba olmak üzere çeşitli yemeklerin yapımında kullanılmalıdır.

Yoğurt, sindirimi kolaylaştırıp, bağırsakların çalışmasına yardım eder. Yapılan çalışmalar yoğurttaki proteinlerin süt proteinlerine göre daha kolay sindirilebildiğini göstermiştir. Laktozunun süte göre yarı yarıya az olması nedeniyle sindirimde avantaj sağlamaktadır. 

Yüksek protein içeriğiyle de özellikle spor sonrası kasların toparlanması açısından da tüketilmesi güzel olacaktır.

Saymakla bitmeyen faydalarından dolayı yoğurda gün içerisinde en az 2 porsiyon olarak beslenmede yer verilmeye çalışılabilir.

Yeterli  miktarda süt ve süt ürünleri tüketeceğiniz sağlık dolu bir hafta sonu diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman Arşivi