KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3005 %0,25
48,5818 %0,45
4.886,39 % 0,84
Ara

Yoğurt

YAYINLAMA:

Yoğurt içinde bulunan kalsiyumdan dolayı beslenmemizde çok önemlidir. Kalsiyumun en önemli işlevi kemik ve diş sağlığını korumak aynı zamanda da gelişimlerini sağlamaktır. Özellikle büyümenin hızlı olduğu dönemde, hamilelikte ve emzirme döneminde kalsiyuma ihtiyaç daha da artar. Bu nedenle her yaş döneminde kalsiyum alımına dikkat edilmeli, özen gösterilmelidir.

Yoğurt iyi bir riboflavin kaynağıdır. Yoğurdun üzerindeki su döküldüğünde riboflavinde kaybedilmektedir. Bu nedenle yoğurdun üzerindeki su  dökülmeden tüketilmeye çalışılmalı ya da başta çorba olmak üzere çeşitli yemeklerin yapımında kullanılmalıdır.

Yoğurt, sindirimi kolaylaştırıp, bağırsakların çalışmasına yardım eder. Yapılan çalışmalar yoğurttaki proteinlerin süt proteinlerine göre daha kolay sindirilebildiğini göstermiştir. Laktozunun süte göre yarı yarıya az olması nedeniyle sindirimde avantaj sağlamaktadır. 

Yüksek protein içeriğiyle de özellikle spor sonrası kasların toparlanması açısından da tüketilmesi güzel olacaktır.

Saymakla bitmeyen faydalarından dolayı yoğurda gün içerisinde en az 2 porsiyon olarak beslenmede yer verilmeye çalışılabilir.

Yeterli  miktarda süt ve süt ürünleri tüketeceğiniz sağlık dolu bir hafta sonu diliyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *