Prim günü eksik olan emekli adayları dikkat! Bu yöntemler ile emekli olabilirsiniz

Prim günü eksik olan emekli adayları dikkat! Bu yöntemler ile emekli olabilirsiniz
Emekli olmak için prim gün sayısı eksik olanlar dikkat! Bu yöntemler ile artık sizde emekli olabilirsiniz...

Ünlü Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik hakkında bilgiler verdi. Emekli adayları için prim gün sayısı eksik olanlar isteğe bağlı sigorta primi ödeyebilirler diyen Erdursun, "İsteğe bağlı sigorta primi 4/B (Bağ-Kur) olarak değerlendirilir. SSK'dan emekli olabilmek için eksik gün sayısı 1260 günden az olanlar isteğe bağlı Bağ-Kur ödeseler dahi 4/a (SSK'dan) emekli olabilirler. Eksik gün sayısı 1260 günden fazla olanlar isteğe bağlı sigorta primi Bağ-Kur öderseler, SSK'dan değil de Bağ-Kur şartlarına geçerler.
İsteğe bağlı sigorta primi 31.12.2024'e kadar en az aylık 6400TL'dir. İsteyenler 48.000TL'ye kadar ödeme yapabilirler. 6400TL ödeyenin her ay prim ödedikçe emekli olduğunda alacağı emekli aylığı her ay 20-25TL düşer. 48.000TL'ye kadar prim ödeyenlerinde ödedikleri prime göre en fazla aylık 400-450TL artar.
Eksik günlerinizi çalışarak, isteğe bağlı prim ödeyerek, askerlik, doğum, yurtdışı borçlanması 5510 41.maddede yazan diğer borçlanma haklarından yararlanarak tamamlayabilirsiniz. Borçlanmalar son statünüze (SSK-Bağ-Kur-Emekli Sandığına) sayılır. Ancak Yurtdışı Borçlanması Bağ-Kur'a ve Memurlarda Ücretsiz (Aylıksız) izinler Emekli Sandığı 4/C'ye sayılır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.