KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3638 %0,43
48,7596 %0,66
4.850,29 % 0,25
Ara
BBN Haber Güncel Tarım ve toprak canlanırsa ekonomi canlanır

Tarım ve toprak canlanırsa ekonomi canlanır

BBN Türk TV ekranlarında yayınlanan Tarladan Mutfağa programında tarım ve toprak canlanırsa ekonomi canlanır konuları konuşuldu

Okunma Süresi: 1 dk

Eda Erçal’ın sunumu ile gerçekleşen ‘Tarladan Mutfağa’ programının konukları; Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu ve Program Danışmanı Celil Çalış oldu. Programda, bahar aylarında tarım ve toprak canlanırsa ekonomi canlanır konusu konuşuldu. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Süleyman Soylu “Genç nüfusu tarımsal üretime özendirecek daha farklı politikalar oluşturmamız lazım. Daha temelden, ilkokuldan tarımın aşılanması gerekir. Derslerde belki tarım dersleri verilebilir, pratikte de çocuklara sevdirilerek tarımsal üretime yöneltebiliriz.” dedi. Program danışmanı Celil Çalış da, buğday ekimi ile ilgili, “Rusya, pandemi döneminde buğdayı satmamaya karar verdi. Çin, beslenme ihtiyaçlarını buğdaya doğru çevirdi ve satın almak istediğini söyledi. Bu tür olaylar buğdayın değerini arttırdı. Bu yüzden çiftçilerimizin buğdayı ekmesi gerekir. Özellikle yaz aylarında çok değerlenecektir” ifadelerini kullandı. Tarkan Kaleli

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *