Tarım ve toprak canlanırsa ekonomi canlanır
Eda Erçal’ın sunumu ile gerçekleşen ‘Tarladan Mutfağa’ programının konukları; Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu ve Program Danışmanı Celil Çalış oldu. Programda, bahar aylarında tarım ve toprak canlanırsa ekonomi canlanır konusu konuşuldu. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Süleyman Soylu “Genç nüfusu tarımsal üretime özendirecek daha farklı politikalar oluşturmamız lazım. Daha temelden, ilkokuldan tarımın aşılanması gerekir. Derslerde belki tarım dersleri verilebilir, pratikte de çocuklara sevdirilerek tarımsal üretime yöneltebiliriz.” dedi. Program danışmanı Celil Çalış da, buğday ekimi ile ilgili, “Rusya, pandemi döneminde buğdayı satmamaya karar verdi. Çin, beslenme ihtiyaçlarını buğdaya doğru çevirdi ve satın almak istediğini söyledi. Bu tür olaylar buğdayın değerini arttırdı. Bu yüzden çiftçilerimizin buğdayı ekmesi gerekir. Özellikle yaz aylarında çok değerlenecektir” ifadelerini kullandı. Tarkan Kaleli
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.