67 yaşında Selçuk Üniversitesi Tarih bölümünden derece ile mezun oldu

67 yaşında Selçuk Üniversitesi Tarih bölümünden derece ile mezun oldu
67 yaşındaki Fatma Sezer, Selçuk Üniversitesi Tarih bölümünden derece ile mezun oldu Sezer başarı olmasının sırrını tekrar ve düzenli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

67 yaşındaki Fatma Sezer Selçuk Üniversitesi Tarih bölümünde derece ile mezun oldu. Evlilik nedeniyle Eczacılık bölümünü yarıda bırakan Fatma Sezer okuma isteğinin hep içinde olduğunu vurguladı. Aralarında yaş farkı olmasına rağmen öğrencilerle abla kardeş ilişkisi içinde olduğunu belirten Sezer, “Genç arkadaşlarımla çok güzel dostluklar kurduk. Ben onların ablaları oldum. Hatta çıkardığım notları onlara da vererek onlara da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım” dedi. Hocalarla da gayet güzel ilişki kurduğunu belirten Sezer, “Öğrenim hayatım boyunca hocalarımızla da güzel diyaloglarımız oldu. Kendilerinden çok şey öğrendim. Yeri geldi bende bilgilerimi kendilerine aktardım. Güzel bir üniversite dönemim oldu. Çok mutluyum.” İfadelerini kullandı.


TEKRAR VE DÜZENLİ ÇALIŞMAK BAŞARIMIN SIRRI
Bölümü derece ile bitiren Sezer, bölüm birincisi ile arasında 0.02, bölüm ikincisi ile arasından 0.01 puan olduğunu aktardı. Sezer, çok düşük puanla birinciliği kaçırsa da yaşına rağmen başarısının hocalar ve öğrenciler tarafından takdirle karşılandığını söyledi. Ben öğrenciyken de çok çalışkan bir öğrenciydim. Liseyi birincilikle bitirmiştim. Ayrıca öğrenmeyi çok seviyorum. Sürekli bir şeyler öğrenirim. Hayatımda günlük yeni bir şey öğrenmediğim zaman o benim için boş geçen bir gündür. Bu merak ve bu ilgi sanıyorum beni başarılı kıldı. Ayrıca sabah 5’lere kadar ders çalıştım. Bence düzenli çalışmak başarının en önemli adımı. Günün gününe düzenli çalıştım ve tekrar etmenin üzerinde çok durdum. Çünkü tekrar ettikçe bilgiler beyne yerleşiyor. Dolayısıyla tekrar ederek günlük çalışma ve not tutma şeklinde başarılı olduğumu düşünüyorum. Ayşegül Mıhoğlugil

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.