Başkan Altay müjdeyi verdi: Konya trafiği tamamen rahatlayacak

Başkan Altay müjdeyi verdi: Konya trafiği tamamen rahatlayacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, BBN Haber’e verdiği özel röportajında yapılan ve planlanan çalışmalara değinirken, özellikle trafik alanında yeni müjdelerinin olacağını ifade etti. Başkan Altay, “Konya’yı iyi günler bekliyor inşallah” dedi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, BBN Haber’i ziyaret ederek Kavaf Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kavaf ile görüştü. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Altay, Konya’da her şeyin planlanan doğrultuda ilerlediğini belirterek, “Konya’yı iyi günler bekliyor inşallah” dedi.

altay-001.jpg

Yoğun bir şekilde mesailerine devam ettiklerini belirten Başkan Altay, “Bir taraftan devam eden işlerimizi takip ediyoruz tamamlamaya uğraşıyoruz bir taraftan da yeni dönem için planlamalar yapıyoruz ama öncelikle hedef verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek. Hem merkezde hem ilçelerde bunun için yoğun bir çaba sarf ediyoruz” dedi.

“Hava şartlarının mevsim normalin üzerinde iyi gittiği için sahayı toparlama imkanımız oldu” diyen Başkan Altay, devam eden ve planlanan çalışmalara ilişkin şunları söyledi: “Alt geçitleri yapıyoruz yeni raylı sistem çalışmalarına hazırlık yapıyoruz. Şehir kütüphanesinin başlangıcını yapacağız ona hazırlık yapıyoruz. Bir taraftan da yeni dönemde neler söylenebilir onu arkadaşlarımız bizler siyaseten çalışıyoruz. Konya her zaman belediyecilikte marka bir şehir ve Konya modeli belediyecilik diye ifade ettiğimiz bu model aslında tüm Türkiye'ye örnek olmaya başladı. Konya'yı iyi günler bekliyor inşallah.”

altay-2.jpg

KONYA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNLARI
Başkan Altay, “Bir belediye başkanı olarak Konya’nın en önemli sorunlarının ne olarak görüyorsunuz?” şeklindeki sorumuzu ise, “Aslında büyük şehirlerin temel problemi ulaşım trafik ama son dönemde özellikle kira ve konut işinde ciddi problem gözüküyor. İş yerlerinin kiralarında ve konut kiralarında çok ciddi bir artış meydana geldi. Bununla birlikte tabii ki toplu ulaşımın artırılması, şehirde araçların yayaların rahatça hareket edebileceği alanlar oluşturmak. Bu tüm büyükşehirlerin problemi ama Konya yine diğer büyükşehirler ölçeğinde bu sorunu en az yaşayan şehirlerden birisi. Bu konuda bugüne kadar hem önemli şeyler söyledik bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz” şeklinde cevapladı.

cephanelik-inceleme-2.jpg

YENİ MÜJDELER İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yeni dönemde özellikle trafiğe ilişkin yatırımların süreceğinin de altını çizen Başkan Altay, “Trafiğin rahatlayacağını, toplu ulaşımın kilometresinin artacağını, ciddi bir raylı sistem yatırım yapılacağını söyleyebiliriz. Banliyö ile zaten bir başlangıç yaptık. Yeni müjdeler için çalışıyoruz. Amacımız insanlar rahatça konforlu bir şekilde şehrin her yerine ulaşabilecekleri bir raylı sistem ağı kurabilmek. Bununla birlikte şehir trafiğindeki araç sayısının azalmasını planlıyoruz. Yoksa şehirdeki yolları büyütmek mümkün değil. Ve her geçen gün trafikteki araç sayısı öğrencilerden kaynaklı olarak servis sayısı belediye otobüs sayısı artıyor. Onun için insanları toplu ulaşıma sevk etmek lazım. Ayrıca bisiklet kullanımının artması için de ciddi çaba sarf ediyoruz. Konya coğrafi olarak bisiklet kullanımı için çok uygun bir şehir. Bisiklet yollarımız belli bir standarda geldi. Şimdi onların merkeze ulaşımı, bisiklet yollarının konforunun artırılması ve bisikletlerden hariç yayaların ve araçların bisiklet yollarını kullanmaması ile ilgili önlem almayı planlıyoruz. Bunlar tamamlandığında şehirde hep birlikte daha rahat yaşayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.AYŞEGÜL MIHOĞLUGİL

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum