Bu mahalle Konya'da... Muhtarlık seçimleri belediye başkanlığı seçimleri gibi geçiyor

Bu mahalle Konya'da... Muhtarlık seçimleri belediye başkanlığı seçimleri gibi geçiyor
Konya'daki Bosna Hersek Mahallesi adı gibi nüfusuyla da dikkat çekiyor. Daha çok öğrencilerin yaşadığı Bosna Hersek Mahallesi'nde muhtarlık seçimleri de belediye başkanlığı seçimleri havasında geçiyor

Sadık Şimşek'in aktardığı habere göre; Bosna Hersek Mahallesi'nde muhtar adayları sahaya indi. Konya'da yer alan Bosna Hersek Mahallesi ülkenin en büyük mahallelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

SADECE KONYA'NIN DEĞİL TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MAHALLESİ

Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer alan Bosna Hersek Mahallesi, nüfus açısından Türkiye'nin büyük mahallelerinden biridir. Konya-İstanbul karayolunun (Yeni İstanbul Caddesi) sağ tarafında yer alan Bosna Hersek'te ilk toplu konutlar 1980'li yılların başında inşa edilmeye başlanmıştı.

Bu mahallede şimdiden çok sayıda isim muhtar adaylığını açıklayıp sahaya indi bile.


Özellikle büyük mahallelerdeki muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı seçimlerini aratmaması bekleniyor.

NEDEN BOSNA HERSEK MAHALLESİ?

Konya Büyükşehir Belediyesi, Bosna Hersek'in Travnik, Selçuklu Belediyesi ise Teşanj şehri ile kardeş şehir oldu. Selçuklu Belediyesi, Boşnakların Bosna Savaşı'nda sergiledikleri kurtuluş mücadelesi anısına bu mahalleye “Bosna Hersek” adını verdi. Bosna Hersek'in güneyinde bulunan mahalleye ise “Sancak” adı verildi.