CHP Konya Milletvekili, Bağ-Kurluların sesi oldu

CHP Konya Milletvekili, Bağ-Kurluların sesi oldu
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, seçimler öncesinde Bağ-Kur'luların prim gün sayısının 7200'e indirilmesine yönelik verilen sözlerin tutulmasını istedi

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, çalışma hayatındaki mağduriyetlerin giderilmesine yönelik mücadelesini sürdürüyor. ilk olarak staj mağdurlarının sesi olan Bektaş bu kez de Bağ-Kur’lulara nefes aldıracak olan prim gün sayısının 7200’e indirilmesi adına verilen sözleri hatırlattı.

TBMM’de Bağ-Kur’luların prim gün sayısının 7200’e indirilmesi gerektiğini dile getiren CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, “Sayın Cumhurbaşkanı'nın seçim öncesinde açıkladığı müjdelerden biri de Bağ-Kur'luların prim gün sayısının 7200'e indirilmesiydi. Ama seçimin üstünden 6 ay gibi bir süre geçmesine rağmen verilen bu söz unutuldu ve emekliliğin 7200 prim gününe inmesini bekleyen Bağ-Kur'lulara AKP iktidarı sırtını döndü. Hz. Mevlana'nın "İnsan bir ağaca benzer; kökü, ahdinde durmaktır" sözünü hem Cumhurbaşkanı'na, hem de AKP'li vekillere hatırlatıyorum ve 6 Mayıs 2023'de Cumhurbaşkanı tarafından söz verildiği gibi Bağ-kur'luların prim gün sayısını 7200'e indirmeye davet ediyorum. Ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün daha fazla kan ağlayan Bağ-Kur'lulara nefes aldıracak bu düzenlemenin hayata geçirilmesi meclisimizin önemli bir sorumluluğudur. Bu sorumluluğu yerine getirmemiz gerektiğini dikkatinize sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.