Cumhuriyetin 100. yılında Konya’dan Türkiye’ye büyük armağan! Coşkı büyük

Cumhuriyetin 100. yılında Konya’dan Türkiye’ye büyük armağan! Coşkı büyük
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı olan Dünya Belediyeler Birliği'nin başkanlığını UCLG Dünya Konseyi'nde devralırken bu hediye tüm ülkeye armağan edildi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.yılı büyük coşkuyla kutlanıyor. Konya, Cumhuriyetin 100.yılında büyük bir onura ev sahipliği yapacak. Bu onur üstelik Konya'dan tüm Türkiye'ye armağan edildi.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı olan Dünya Belediyeler Birliği'nin başkanlığını UCLG Dünya Konseyi'nde devraldı.

Programda konuşan UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz, "Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ederim. Katılımcılara çok teşekkür ederim. Çok güzel bir katılım var. Hepimiz birbirimizden çok farklıyız ama ortak bir fikirde buluşabileceğimize ve beraber çok güzel işler yapabileceğimize inanıyorum. Hepimiz hep birlikte insanlık için çalışmalıyız ve bu konu üzerinde daha fazla düşünmeliyiz. İleride çok daha güzel işler yapacağımıza eminim. Şu anda bu toplantıda bulunmamızın amacı dayanışmamızı geliştirmektir" dedi.

iha-20231027aw063220-2.jpg

"Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize böylesi güzel bir armağan sunmuş olmanın gururunu yaşıyoruz"

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, "Konya olarak dünyanın en büyük yerel yönetimler birliği olan ve 5 milyar şehir nüfusunu temsil eden UCLG'nin dönem başkanlığını devraldık. Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlayacağımız 29 Ekim'in hemen öncesinde ülkemize böylesi güzel bir armağan sunmuş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah, görev aldığım süre boyunca başkanlık ekibindeki paydaşlarımız ve üyelerimizle birlikte yerel ve bölgesel yönetimlerin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Konya'mız daima adaleti ve barışı savunmaktadır"

Başkan Altay, UCLG'ye başkanlık edecek Konya'nın geleneği ve modernliği uyum içerisinde bir araya getiren, 10 bin yıllık deneyime sahip kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Hiç kimsenin geride kalmadığı bir yönetim anlayışı olarak ifade edebileceğimiz "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışıyla hareket eden, uluslararası yönünü her zaman ön plana çıkaran ve küresel meselelerde inisiyatif alan Konya'mız, liderlik ettiği birçok uluslararası platformda daima adaleti ve barışı savunmaktadır" şeklinde konuştu.