Davutoğlu, "Konya'da uyuşturucu çok yaygın, mücadeleyi sürdüreceğiz"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu memleketi Konya'da yaptığı açıklamada, “Konya’da da uyuşturucunun ne kadar yaygın olduğunu biliyorum. Bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.
Davutoğlu, "Konya'da uyuşturucu çok yaygın, mücadeleyi sürdüreceğiz"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya İl Teşkilatı'nın düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Filistinlilere ilk destek açıklamasını kendisinin yaptığını belirten Davutoğlu, Mescid-i Aksa'nın ikiye bölünmeye çalışıldığını söyledi. Davutoğlu, "Gazze'de bombalar altında eşimle birlikte bulunduğumda, Gazzeli kardeşlerimin ne çektiğini bildiğim için, gönlümüzde Filistin ve Mescid-i Aksa davası siyasal değil; bir varoluşsal dava. Son aylarda ne oldu? Bakın; 3 önemli gelişme, Filistin'de bardağı taşıran son damla oldu. Bir, Mescid-i Aksa'ya son aylarda İsrail polisi, postallarıyla, polis köpekleriyle girdi ve ibadet eden insanlara coplarla, biber gazıyla birçok şeyle taciz etti. Mescid-i Aksa'da ne yapılmak isteniyor? Mescid-i Aksa'da yapılmaya çalışılan şey açıktır. Halil Şehri'nde Hazreti İbrahim Camisi'ne yapılan uygulama gibi Mescid-i Aksa'yı ikiye bölmek istiyorlar. Bir tarafı Yahudilere, bir tarafı Müslümanlara ya da belli saatlerde Yahudilere açık, belli saatlerde Müslümanlara. Mescid-i Aksa'nın dini karakterini, İslami karakterini yok etmeye çalışıyorlar" dedİ. Ahmet Davutoğlu bölgenin İslami karakterini yok etmeye çalıştıklarını kaydederek , “Mescid-i Aksa’ya son 1 ayda İsrail polisleri postalla ve köpekleriyle girdi. Mescid-i Aksa’yı ikiye bölmek istiyorlar. Buranın İslami karakterini yok etmeye çalışıyorlar. Türkiye ve Araplar sessiz. Müslüman liderler, birer birer İsrail ile normalleşmeye başladılar. Bu kervana Türkiye de katıldı. Yazık. Nerede ‘One minute’ diyen Erdoğan?" dedi.

"SİYASET RANT BİRİKTİRME YERİ DEĞİL"

Ekonomik gelişmelerle ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Boşalan hazine, oluşan bütçe açığını kapatabilmek için bir yerden kaynak bulmaları gerekirdi. Türkiye’de rantiye kraldır. Rantçılara dokunmadılar. Çünkü ortakları siyasetçileri. Bu davaya siz ihanet ettiniz. Ne oldu? Vatandaşa dokundular. Başka kime dokundular? Emeklilere. Borçluysan talimat alırsın. İşte yurt dışından para alırsan, Filistin meselesine böyle sessiz kalırsın. Bu muydu bizim inancımız? Şeker pancarına yüzde 28 zam verdiler. Mısıra yüzde 5 zam verdiler. Mazot, gübre ne kadar arttı? Nereye gidiyor bu paralar? Hortumlanıyor. Siyaset, rant biriktirme yeri değil.

"KONYA'DA BİZE SELAM VERMEKTEN ÇEKİNENLER VARDI"

Davutoğlu sözlerinin devamında, “Konya’da da uyuşturucunun ne kadar yaygın olduğunu biliyorum. Bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Eğitimde de birçok problem var. Devlette ciddiyet kalmamış. Devlette ahlak kalmadı. Devlet, milleti unuttu. Gelecek Partisi olarak bu milletin sesi olmak için parlamentodayız. Biz, kendimizi niye halka anlatamadık diye düşündük. Saadet Partisi ile bir grup kurduk. İsmimizden fedakarlık ettik. Bu gerekiyordu. Meclis gündemini değiştirdik. 20 kişiyiz ama 200 kişilik ses çıkaracağız. Konya’da bize selam vermekten çekinenler vardı. Mutlaka geri geleceğiz." ifadelerini kullandı. Ayşegül Mıhoğlugil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.