DOSD Meram’da aile içi iletişim anlatıldı

DOSD Meram’da aile içi iletişim anlatıldı
DOSD Meram, gerçekleştirdiği aylık periyodik seminerlerle, özel bireylerin aileleriyle uzmanları buluşturmaya devam ediyor.

Aralık ayı seminerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Arslantaş ailelere; özel bireylerde anne, baba ve çocuk iletişimini anlattı. Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’da, her ay mutatolarak gerçekleştirilen aile seminerlerinde Aralık ayının konusu ‘Özel Bireylerde Anne, Baba ve Çocuk İletişimi’ oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Arslantaş tarafından verilen seminere özel bireylerin aileleri katıldı.

4.jpg

“AİLENİN ÇOCUĞA REHBERLİK ETMESİ GEREKİYOR”

Kasım ayında başlayan seminerlerin ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Dr. Süleyman Arslantaş seminerinde, aile bireyleri arasında sağlıklı iletişimin nasıl kurulabileceği ve çocukların başarıyı nasıl yakalayabilecekleri noktasında bilgiler verdi. Nereye ve hangi hedefe gideceğini bilmeyen ebeveynlerin çocuklara bir beceri kazandırılmasında da zorlanacağının altını çizen Dr. Süleyman Arslantaş, seminerinde şu bilgilere yer verdi; “İletişim ve öğrenme için ailelerin hedefleri olacak. Çocuğun durumuna göre sürelere bağlı kalarak hedefler belirlemelisiniz. Bu hedefler altı aylık ya da yıllık olabilir. Buna sizler karar vereceksiniz.

2-001.jpg

Hedeflerimize nasıl ulaşacağımıza dair bir bakışımız ya da vizyonumuz olacak. Ebeveynlerin çocuğun nasıl öğreneceğine dair rehberlik etmesi gerekiyor. Onun nasıl çalışacağını aileler söylemeli. Eğer hedef ve amaç belli değilse anne babanın çabası boşuna bir emeğe dönüşür. İçinde yaşanılan sosyal ortam düşünmeyi şekillendirir. Çocuklar düşünmeyi, başkasının düşünmesini izleyerek değil, etkileşerek, yaparak, yaşayarak öğrenirler. İçinde bulunulan ortam ailedir. O ortamın içinde çocuğa yönelik düşünmeyi öğreneceği etkinlikler gerçekleştirilmelidir. Çocuğun somut yaşantılara ihtiyacı var. Aileler olarak sizler bunu sağlamalısınız.”

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.