Göksu Havzasında son durum ne?

Göksu Havzasında son durum ne?
Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmali inşaatı kapsamında muhtelif çap ve özellikte 14 bin 100 metre boru döşeme işi tamamlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmali Projesinde%36 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı

Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmali inşaatı kapsamında muhtelif çap ve özellikte 14 bin 100 metre boru döşeme işi tamamlandı. 14 bin 100 metre boru imalatının yapıldığı işte % 36 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. Ana boru hattında 1829 mm ve 1727 mm çapında çelik boru hattı inşaatı ve yedek hatlarda HDPE boru hattı inşaatları devam etmektedir.

2.jpg

Projesi İle 31 Bin 250Dekar Tarım Arazisi Modern Sulamaya Kavuşacak

DSİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Akif Balta, “Göksu Yamaç Arazileri Sulaması işi kapsamında 31 bin 250 dekar tarım arazisini borulu şebeke sulamaya kavuşturacaktır. Modern sulama yöntemiyle suyun verimli kullanılması sağlanarak toprak erozyonunu azaltmayı, bitkilerin daha iyi büyümesini ve verimliliğinin artmasını, suyun doğrudan bitkinin kök bölgesine damla damla verilerek tasarruflu bir sulama yöntemini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Yamaçlı araziler için bu sistem oldukça faydalı olacaktır. Çünkü suyun eğimli arazide daha dengeli bir şekilde dağıtılmasına yardımcı olur. Bu da bölgede tarımsal üretimde önemli bir katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullanandı.

Ülke Ekonomisine Yıllık 130 Milyon TL Katkı

DSİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Akif Balta, “Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmalinde çalışmalar tamamlandığında ve bölgede yapılacak sulu tarımla 2023 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 130 milyon TL yıllık katkı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.