Kaplıca ile tanınan Konya'nın o ilçesi, yeni projeyle çekim merkezi olacak

Kaplıca ile tanınan Konya'nın o ilçesi, yeni projeyle çekim merkezi olacak
Toplam değeri 1 milyar lirayı aşan yatırım ve projeleri ile Konya'nın kaplıca diyarı ilçesi, yeni turizm odaklarını hedefliyor. İlçeye yapılacak olan otel ve doğa projesi yeni çekim merkezi haline gelecek.

Ilgın’da toplam değeri 1 milyar lirayı aşan yatırım ve projeleri tanıtan Belediye Başkanı Ertaş, kaplıca turizminin yanı sıra ekolojik turizmde de iddialı olduklarını vurgularken projelerde kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacağını söyledi. Ilgın Belediyesi tarafından yatırım tanıtım toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, ilçedeki yatırımları basın mensuplarına aktarırken vaat ettikleri projeleri bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. İlk olarak Vagon Kafe’yi tanıtan Başkan Ertaş, kafenin bölgeye değer kattığını vurguladı. Ertaş yaptığı açıklamada, "Belediyemiz tarafından işletilen Vagon Kafemiz hijyenik ve uygun fiyatıyla vatandaşlarımızın tercih ettiği mekanlar arasında yerini alıyor. Geçiş güzergahında olması da yerli turistlerin tercih etmesine sebep oluyor. Bu anlamda Ilgın'ın tanıtımı için değer katan bir mekan oldu" dedi.

whatsapp-image-2023-12-01-at-14-10-14.jpeg

SANAYİ SİTESİ İÇİN İMAR PLANI ÇALIŞMASI
Kültür Merkezinde de açıklamalarda bulunan Başkan Ertaş, “Şu an bulunduğunuz alan Kültür Merkezimiz. Birçok toplantı ve etkinliği bu salonda gerçekleştiriyoruz. Özel olarak kiralama da yapıyoruz. Ilgın'ımızda 1 milyar 100 milyon lira civarında yatırım gerçekleştirdik. 961 bin metrekare alanın kamulaştırılması tamamladı. Sanayi sitesi için imar planı çalışmalarımız devam ediyor. Organize sanayi bölgemiz ile bir bütünlük oluşturacak olan sanayi sitesi D-300 karayolu üzerinde hayata geçirilecek” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-12-01-at-14-10-12.jpeg

ILGIN’A DEĞER KATACAK PROJELER
Kapalı hayvan pazarının yapımının da tamamlandığını kaydeden Başkan Ertaş, jeotermal seracılık projesi ile kadınlara pozitif ayrımcılık yapacaklarını vurguladı. Ertaş ilçedeki diğer yatırım ve çalışmaları ise şöyle özetledi: “Biyolojik Atıksu Artıma tesisimizin temeli atıldı. Ayrıca hayata geçirmeyi planladığımız Yalburt AVM Ilgın'a değer katacak. Ayrıca AVM girişindeki düğün salonu da yine esnafın işlerine destek olacak. 5 yıldızlı otel projesi ile yerli yabancı turistlere güzel hizmet vereceğiz. Bununla birlikte otel çevresini ofislerle canlandıracağız.

whatsapp-image-2023-12-01-at-14-10-11.jpeg

EKOLOJİK TURİZM İÇİN HAZIRLIK
Apart otel projesinin ihalesine 1 ay içerisinde çıkacağız. Millet Bahçesi projesi de yine ilçeye değer katacak. Bununla birlikte ekoturizm projemiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Bulcuk mesire alanımız da doğa ile vatandaşımızın buluştuğu muhteşem bir alan olacak. 10 ünitelik ağız ve diş sağlığı hizmet binası ve 100 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile de sağlık turizmine de değer katacağız.
Ilgın Belediyesi eğitime de tam destek veriyor. 8 ve 12. sınıf öğrencilerine belediye olarak düzenli bir şekilde deneme sınavı ve ek kaynak veriyoruz.” (AYŞEGÜL MIHOĞLUGİL)

whatsapp-image-2023-12-01-at-14-10-10.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum