Konya, Aralık ayında 4 katı fazla yaşadı

Konya, Aralık ayında 4 katı fazla yaşadı
2023 yılının son günlerinde çarpıcı bir veri geldi. Konya hava sıcaklığını Aralık ayında 4 katı fazla yaşadı.

Yapılan tahminler ve hava durumu ile ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Bu kapsamda Konya, 1973-2023 yılları arasında en yüksek sıcaklık değerine ulaştı. Hava ile ilgili bilgiler veren hava tahmin uzmanı Kuttusi Demir, "Uzun yıllar sonra en sıcak Aralık ayı oldu" dedi.

kar.jpg

KONYA 4 KATI FAZLA YAŞADI

Kuttusi Demir, Konya'nın 3-4 katı fazla sıcaklık yaşadığını belirterek, "2023 yılında Konya'mızda ortalamanın üzerinde en yüksek sıcaklığa ulaştığımız ay Aralık ayı oldu. Aralık ayı sıcaklık ortalamamız 1.8 derece. 2023 Aralık ayı ise 6.2 derecelerde. 2023 Aralık ayında ortalamanın tam 3.4 katı üstünde sıcaklıklar gerçekleşmiş. 2023 Aralık ayı 1973-2023 yılları Aralık aylarının içinde en sıcak Aralık ayı olmak üzere. Bende 1973 yılına kadar veriler olduğu için bu aralıkta bakabildim. Belki uzun yıllar Aralık ayının en sıcak Aralık ayı olmuş olabilir" ifadelerine yer verdi.

kar-2.jpg

YAĞIŞ BEKLENTİSİ OLUŞTU

Hava yağışları hakkında bilgi veren Demir, "7 Ocak sonrası Konya için ilerleme güzel olarak devam ediyor. Bu akşamki çıktı da Batı bölgelerimize kadar hareketlenme ulaşmış. Üst seviye soğuğu Akdeniz'e indiği an buralar Bayram eder. Vade uzun inşallah olumsuz değişimler olmaz. Son verilere göre 3-4 Ocak tarihinde tatlı bir yağmur beklentisi var. İl geneli olarak beklenti oluşmuş. Güçlü bir yağış değil. Konuma göre 3-15 kg potansiyel var. Pazartesi gününe kadar son durumu netleşir. 3-5 Ocak sistemi törpülenmiş ve hafif yağışa dönüşmüş. 7 Ocak sonrası için ise beklenti kar yağışı potansiyeli olarak devam ediyor" şeklinde görüş belirtti

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.