Konya bu üründe iddialı

Konya; baharat olarak kullanılan veya yağı ile aromaterapi ürünlerinin hammaddesi olan çörek otu yetiştiriciliğinde de iddialı
Konya bu üründe iddialı

Kendine has aromasıyla hem mutfakların hem de dermatolojinin vazgeçilmezlerinden biri olan çörekotu Konya’nın üretimde iddialı olduğu ürünlerden biri haline geldi. Konya Büyükşehir Belediyesinin tarımsal kalkınma destekleri kapsamında destek olduğu çörekotu yetiştiriciliği hızla yayılıyor. Ekim sahası her geçen yıl daha da artan çörekotu başta Kadınhanı, Sarayönü ve Cihanbeyli üçgeninde tercih ediliyor. Verimli bir hasat sezonuna imza atılan çörek otunda bu yıl 310 ton ürün alınırken ülke ekonomisine ciddi katkı sağlandı.

f39q-gowwaahcc7-001.jpg

Çörekotu yetiştiriciliğinin tamamen susuz alanlarda yapıldığına dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’mızda susuz tarım modelini destekliyoruz. Çörekotu yetiştiriciliği tamamen susuz alanlarda yapılıyor. Başta Kadınhanı, Sarayönü ve Cihanbeyli ilçelerimiz olmak üzere yaklaşık 310 tonla ülke ekonomimize katlı yapan üreticilerimizi tebrik ediyorum” diyerek Kadınhanı’nın Meydanlı mahallesinde yapılan çörekotu hasadından görüntüler paylaştı.

f39q-gwwcaabu01-001.jpg

f39q-gqxwaei7g2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum