Konya eğitim camiasının acı kaybı

Konya eğitim camiasının acı kaybı
Konya eğitim camiasının acı kaybı... Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş hayatını kaybetti.

Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin kurucu dekanlığını yapan, S.Ü. Rektör yardımcılığı görevinde de bulunan Mümtaz Turgut Topbaş, Denizli’de vefat etti. BBN Haber olarak biz de merhuma Allah'tan rahmet, Topbaş ailesine baş sağlığı diliyoruz.

fb-img-1708544445714-001.jpg

Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş hangi görevlerde bulundu?
Öğretmenlik kariyerine Amasya'nın Yenice ve Kızılca-i Atik köylerinde başlayan Mümtaz Turgut Topbaş, ardından akademik yolculuğuna devam etmek üzere Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne girdi. Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını aldıktan sonra askerlik hizmetini tamamladı ve akademik kariyerine Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde asistan olarak devam etti. Profesörlük unvanını aldıktan sonra üniversite yönetiminde de önemli roller üstlendi. Selçuk Üniversitesi'nde kurucu dekanlık görevini üstlenen Topbaş, aynı üniversitede rektör yardımcılığı görevini de başarıyla yürüttü. Akademik kariyeri boyunca Türk Standartları Enstitüsü Genel Kurulu Üyeliği, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevleri de üstlendi.

Topbaş'ın liderliğindeki Gaziosmanpaşa Üniversitesi, eğitim ve araştırma alanlarında önemli başarılara imza attı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Ziraat Fakültesi kurulması sürecinde aktif rol oynadı ve üniversiteler arası ilişkilerin gelişimine katkı sağladı.

Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş'ın vefatı, sadece akademik camiayı değil, aynı zamanda birçok insanı da derinden etkiledi. Emekleri ve hizmetleriyle her zaman anılacak olan Topbaş, Türk eğitim ve bilim dünyasının önemli bir simgesi olarak hatırlanacak.

Merhumun cenazesi, 22 Şubat Perşembe günü Denizli'de defnedilecek. Türk üniversitelerine ve bilim dünyasına olan katkılarıyla yaşayacak olan Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş, sevenleri tarafından sonsuza dek özlemle anılacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.