Konya için korkutan uyarı! Sonu Maraş ve Hatay gibi olacak

Konya için korkutan uyarı! Sonu Maraş ve Hatay gibi olacak
Son zamanlarda yaşanılan ve merak konusu olan depremler Marmara'da yüzünü gösterdi. 5.1 şiddetinde sallanan Marmara bölgesi Konya'yı da vuracak mı? Konuyla ilgili uzman isimden açıklama geldi.

Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede meydana gelen ikinci bir deprem panik havası oluşturdu. Uzman isimden aralarında Konya'nın da bulunduğu 18 için çarpıcı tahmin geldi. Canlı yayında konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ağlayarak anlattı, 18 il için deprem uyarısı: "Bu illerin kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak. Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari."

BÜYÜKLÜĞÜ 7 ŞİDDETİNDE OLABİLİR

Naci Görür, fay hattının içinden geçtiği şehirlerde 7 ve üzerinde bir deprem olabileceğini söyledi. Tek tek sıralanan 18 şehrin kaderinin Kahramanmaraş ve Hatay gibi olacağı da vurgulandı. Görür, "18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri de Maraş'tı, Hatay'dı. Şimdi onlar yok...Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.