Konya için kötü haber: Ulaşıma zam geliyor

Konya için kötü haber: Ulaşıma zam geliyor
Konya'da toplu ulaşıma zam geliyor. UKOME toplantısında alınacak karara göre zam miktarı belirlenecek. Zamlı tarife bayram sonrasında yürürlükte olacak

Konya'da otobüs, tramvay ve dolmuş ücretlerine zam geliyor. Toplu ulaşımda Türkiye'nin en ucuz büyükşehiri sloganıyla yıllarca bilet fiyatlarına zam yapmayan Konya Büyükşehir Belediyesi yılbaşı itibariyle otobüs ve tramvaylarda ücret artışına gitmişti. 1 Ocak itibariyle Konya'da toplu ulaşım öğrenci 2,50 TL, sivil ise 4,50 TL'den satılıyordu. Artan maliyetler, akaryakıta üst üste gelen zamlar ve personel ücretlerinde temmuz ayı itibariyle yapılacak artışlar göz önüne alındı ve yeni bir zam kararına varıldı. UKOME toplantısında alınacak karar doğrultusunda toplu ulaşıma güçlü bir zam yapılacak.

DOLMUŞ ÜCRETİ DE ARTIYOR

Konya'da dolmuş ücretleri de artış gösterecek. 4 Temmuz 2022'de yapılan zamla birlikte uzaklık mesafelerine göre minibüs ücretleri 6 TL, 6.5 TL ve 7 TL olarak belirlenmişti. Minibüs ücretlerinin de yappılacak zamlarla birlikte 8-10 TL'ye ulaşması planlanıyor.

Konya'da toplu ulaşımdaki zamlar Kurban Bayramı sonrasında 3 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek.

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum