Konya için tarih verildi, 12 Kasım'da kar mı yağacak?

Konya için tarih verildi, 12 Kasım'da kar mı yağacak?
Kasım aylarının başında sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Hava tahmini uzmanı ise Konya ve çevrelerini işaret ederek 12 Kasım'da kar yağabileceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara, Kıyı Ege, Kütahya, Antalya, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI GELMİŞTİ

Rüzgârın; Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA TAHMİNLERİ DEĞİŞTİ

İç Anadolu Bölgesi ve Konya hakkında tahminlerde bulunan Hava Bilgilendirme ve Tahmincisi Kuttusi Demir, 12 Kasım'ı işaret etti. Konya ile ilgili bilgeleri paylaşan Demir, "Konya'mız için son veriler güzel geldi. 9 Kasım'da hızlı bir geçiş bekleniyor. Sonrası ise 13-14 Kasım için il geneli güzel bir sistem bekleniyor. Dediğim gibi vade çok uzun olduğu için beklentiler sürekli değişecek. ECMWF (Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi) kendi başına ısrara devam ediyor. 12 Kasım ve sonrası için ilk önce yağmur sonra kar beklentisi var. Vade uzun olduğu için değişimler devam edecek. Bakalım diğer modeller ayak uyduracak mı? Yoksa ECMWF'de onlara mı uyacak" dedi.

KONYA İLÇE SICAKLIKLARI NE KADAR?

Konya'nın ilçeleri hakkında bilgi veren Kuttusi Demir, "Konya'mızda sıcaklıklar çok yüksek. Cihanbeyli neredeyse 30 derece oluyormuş. Şehir merkezi 0.6 derece fark ile Kasım ayı sıcaklık rekorunu kaçırmış" ifadelerini kullandı.

hava.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.