Konya Karapınar'da örnek proje! Minikler kendi elleriyle tek tek diktiler

Konya Karapınar'da örnek proje! Minikler kendi elleriyle tek tek diktiler
Konya'nın Karapınar ilçesinde ilkokul öğrencileri 250 adet fidanı toprakla buluşturdular. Proje ülke genelinde de ses getirdi.

Karapınar ilçesinde bulunan Yunus Emre İlkokulu öğrencileri, 250 adet mavi servi fidanını toprakla buluşturarak çevre bilincine katkıda bulundu. Okul Müdürü İbrahim İnci ve öğretmenlerin gözetiminde gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler önceden hazırlanan çukurlara fidanları yerleştirdi. Bu anlamlı etkinlik sayesinde çocuklar, doğaya olan sevgi ve sorumluluk duygularını geliştirerek çevre koruma bilincini kazandılar.

İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan; Karapınar Erozyon ve Çölleşme Araştırma Teknik elemanları Ziraat Yüksek Mühendisi Necati Şimşekli, fidan dikmenin püf noktalarını anlattı. Şimşekli, "Bir çok okulda fidan dikimine katıldıklarını ve fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken hususları anlattıklarını kaydederek, "Bir çok okulda fidan dikimine katılarak doğru fidan dikilme yöntemlerini anlatıyoruz. Karapınar rüzgar erozyonunu yaşamış olan bir ilçe. Onun için dikilen her fidanın önemi çok büyük. Fidanın dikimi kadar bakılması da çok büyük bir önem teşkil ediyor. Bu ağaçların gelecek yıllara taşınması için hepimizin bilinçli olması gerekiyor ve doğru dikimi yapmamız gerekiyor. Öğrencilerimize ağaç ve doğa sevgisini anlattık" dedi.

iha-20231213aw097652-2.jpg

Öğrenciler daha toprakla buluşturdukları fidanlara can suyu verdi.

Konya Karapınar'da örnek proje! Minikler kendi elleriyle tek tek diktiler

Kaynak:BBN