Konya, tarihinin en yüksek aylık ihracat rekorunu kırdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Eylül ayı ihracat verileri, Konya için büyük bir başarıya işaret ediyor
Konya, tarihinin en yüksek aylık ihracat rekorunu kırdı

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye'nin Eylül ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,3 artarak 22 milyar 670 milyon dolar olduğunu belirtti. Ancak en dikkat çeken nokta, Konya'nın Eylül ayında tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamına imza atması oldu.

Eylül ayında Konya, yüzde 12,1'lik bir artışla 328 milyon 312 bin 277 dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu başarı ile Konya, Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 1,70'ini tek başına karşıladı. Ayrıca, Konya'nın 2023 yılı Ocak-Eylül dönemini kapsayan 9 aylık ihracatı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,3 oranında artarak 2 milyar 508 milyon 272 bin doları aştı. Bu performansla Konya, Türkiye'nin en çok ihracat yapan şehirlerinden biri olarak 10. sıraya yerleşti.

Başkan Selçuk Öztürk, bu tarihi başarıya imza atan Konyalı tüccarlar, sanayiciler, ihracatçılar ve çalışanları tebrik ederek, Konya'nın daha da yüksek ihracat rakamlarına ulaşması için firmalarla işbirliği içinde çalışacaklarını ifade etti. Konya'nın ihracattaki yeni rekoru, şehrin ekonomik gücünü ve potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.