Konya’da 50 bin çocuğa hediye verilecek

Konya’da 50 bin çocuğa hediye verilecek
Konya’nın eskimeyen geleneklerinden şivliliğin bu yıl da coşkuyla kutlanması için hazırlıklar başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi çocuklara birbirinden güzel etkinlikler ve hediyeler hazırlıyor

Bir Konya geleneği olan “şivlilik” yeni yılda da büyük bir coşku ve katılımla kutlanacak. Konya’da uzun yıllardır sürdürülen şivlilik organizasyonu daha da anlamlı kılmak için son yıllarda anlamlı bir etkinliğe imza atan Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi 11Ocak 2024 Perşembe günü kutlanacak şivlilik için 5 günlük devasa bir şölen hazırlıyor.

BBN Haber Gazetesi Haber Merkezi’nin ulaştığı bilgilere göre: “Şivlilik Çocuk Bayramı” adı altında Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bu etkinlik için 10-14 Ocak tarihlerinde unutulmaz bir organizasyon gerçekleştirilecek. Etkinlikle çocuklara ve onları büyüten ebeveynlere kutsal üç ayların manevi duygusunu ve şivlilik coşkusunu yaşatmak amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda bayram, birbirinden eğlenceli oyun alanları, atölye alanları, söyleşiler, müzikal, gösteri ve konserlerle kutlanacak.

ÇOCUKLARI BİRBİRİNDEN GÜZEL OYUN ALANLARI KARŞILAYACAK

5 gün sürecek etkinliğe katılacak çocukların keyifli dakikalar geçireceği oyun parkurları şöyle:

1-)İnteraktif “Candy Slash” (Şeker Patlatma) Oyunu:

Candy Slash oyunu, oyuncuların iki ellerini kullanarak interaktif bir şekilde oyun ekranına gelen şekerleri patlattıkları bir oyundur. 3 kişi aynı anda oynayabilmektedir.

2-) İnteraktif “Bird Land”(Kuşlarla Şeker Toplama) Oyunu:

Bird Land oyunu, oyuncuların iki ellerini yukarı aşağı hareket ettirerek uçmasını sağladıkları kuşlara oyun ekranındaki şekerleri toplattıkları bir oyundur. 3 kişi aynı anda oynayabilmektedir.

1643808302.jpg

3-) İnteraktif “Hover Race” (Uçan Kaykay) Oyunu:

Hover Race oyunu, oyuncuların iki ellerini yukarı aşağı ve vücutlarını sağa sola hareket ettirerek fütüristik bir dünya da hoverboard sürdükleri interaktif bir oyundur. 3 kişi aynı anda oynayabilmektedir.

4-) İnteraktif “Candy Ninja” (Ninja Şeker Toplama) Oyunu:

Candy Ninjaoyunu, oyuncuların küçük bir trambolin üzerinde zıplayarak, şekerleri topladıkları interaktif bir oyundur. 3 kişi aynı anda oynayabilmektedir.

5-) İnteraktif “Jubu Jump” (Zıplayarak Şeker Toplama) Oyunu:

Jubu Jumpoyunu, oyuncuların küçük bir trambolin üzerinde zıplayarak, şekerleri topladıkları interaktif bir oyundur. Aynı anda tek kişi oynayabilmektedir. Her oyun 45 saniye sürmektedir.

6-) İnteraktif “Şivlilik Araba Yarışı” Oyunu:

Şivlilik Araba Yarışı oyunu, oyuncuların el hareketleri ile interaktif bir biçimde kontrol ettikleri araçları ile diğer oyuncularla yarıştıkları bir oyundur. Her oyun 1 dakika sürmektedir. 5 kişi aynı anda oynayabilmektedir.

7-) HADO Oyunu:

HADO 6x10 metrelik bir alanda, giyilebilir teknolojik ekipmanlar kullanılarak , arttırılmış gerçeklik ve metaverse teknolojisi ile yapılan bir TEKNOSPORDUR. HADO SHOOT en fazla 4 kişinin teknolojik ekipmanlar takarak AR teknolojisi ile birlikte birbirleri ile yarıştıkları bir oyundur.

8-) Simulatör Oyunları

Oyunlar, simülatöre entegre edilecek oyun bilgisayarı kasası ile oynanacaktır.

3-6 Yaş Grubu İnteraktif Oyun Alanı

Bu alana 3-6 yaş arası çocukların oynayabileceği oyun ve eğlence alanı (Mini Lunapark) oluşturulacak. Alan içine aşağıdaki oyunlardan belirtilen sayıda konulacak.

Işıklı, melodili, sabit bir şekilde sallanan, elektrikli 8 adet farklı model ve figürlerden oluşan çocuk oyun makineleri ve 2 adet atari oyunu kurulacaktır.

Ayrıca 4-10 yaş çocuklar için Dönen Palmiye Makinesi ve Dönen Yunuslar Makinesi, 3-5 yaş çocuklar için de Top Havuzu kurulacak.

HEDİYE YAĞMURU VAR… İŞTE HEDİYE PAKETLERİ

Hem çocukları mutlu etmek hem de şivlilik gününün ayrıcalığının çocuk zihninde hoş bir şekilde kalabilmesi için bu geleneksel güne özgü içerikleri de kapsayacak hediyeler ve hediye paketi hazırlanıyor. Organizasyon kapsamında binlerce çocuğa dağıtılacak hediye ve hediye paketleri ise şöyle:

HEDİYELER;

-24 yapraklı boyama kitabı (3 bin adet)

-En az 72 parçalı Puzzle (6 bin adet)

- Doç. Dr. Mehmet Birekul’un Son Peygamber Hz.Muhammed (S.a.v) Kitabı (50 bin adet)

*Koku Kutusu Hediye Paketi (500 adet)

-200 ml cam şişe Kolonya

-50 ml cam şişe Bambu Çubuklu Koku

-50 ml teneke kutu Mum Koku

-Esans

*Kelebek Tablo (50 adet)

HEDİYE PAKETİ (ŞİVLİLİK ÇANTASI-50 Bin adet)

“Şivlilik toplama” geleneği kapsamında kâğıt çanta içerisinde dağıtılacak ve toplamda 50.000 adet olacak Şivlilik Çantası içerisinde ise şu ürünler yer alacak.

-Şivlilik Kutusu

-Marshmallow Bisküvi

-Çubuk Kraker

-Çikolatalı Gofret

-Sürpriz Yumurta

-Kek

-Çikolata Kaplamalı Bisküvi

PAKET DIŞI YİYECEK ÜRÜNLER

-Çikolatalı Gofret

-Sosyete Şekeri

HEDİYELİK OYUNCAK ÜRÜNLER

-İpli Fırfır Oyuncak:

-Ufo Pervane Atan Tabanca:

-Üflemeli Uçan Top Oyuncağı:

-Köpük Çıkaran Borazan Flüt:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
50 Yorum