Konya'da acı olay yaşandı: Karı - kocayı soba ayırdı

Konya'da acı olay yaşandı: Karı - kocayı soba ayırdı
Konya'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı çiften biri hayatını kaybetti, diğeri ise hastanede tedavi altına alındı.

Konya'nın Kulu ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı çiften biri hayatını kaybetti, diğeri ise hastanede tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, Kulu ilçesine bağlı Karacadağ Mahallesinde yaşayan Hızır Özkan (81) ve eşi Elife Özkan (63) kendisinden bir süredir haber alamayan komşuları tarafından evde baygın halde bulundu. Haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma ve ambulans sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı ilk müdahalede 81 yaşındaki Hızır Özkan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Durumu ağır olan Elife Özkan ise ambulansla Kulu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yapılan incelemelerin ardından hayatını kaybeden Hızır Özkan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

aw072154-03.jpg

KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMESİ NEDİR?

Karbonmonoksit zehirlenmesine, yanma dumanlarının çok fazla solunması neden olur. Soluduğunuz havada çok fazla karbonmonoksit olduğunda, vücuttaki kırmızı kan hücreleri karbonmonoksit ile yer değiştirir. Bu oksijenin dokularınıza ve organlarınıza ulaşmasını engeller. Karbonmonoksit gazı, renksiz, kokusuz, tatsız ve non-irritan bir gazdır. Karbonmonoksit zehirlenmesi, kan dolaşımınızda karbonmonoksit oluştuğunda meydana gelir. Havada çok fazla karbonmonoksit mevcut olduğunda, vücut kırmızı kan hücrelerindeki oksijeni karbonmonoksit ile değiştirir. Bu durum, ciddi doku hasarına ve hatta ölüme sebebiyet verebilmektedir. Karbonmonoksit, benzin, odun, propan, odun kömürü ya da diğer yakıtların yakılmasıyla üretilen renksiz, kokusuz, tatsız bir gazdır. Yanlış havalandırılan cihazlar ve motorlar, karbonmonoksitin tehlikeli seviyelerde birikimine sebep olabilir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.