Konya'da adaylar açıklandı! Seçim için geri sayım başladı

Konya'da adaylar açıklandı! Seçim için geri sayım başladı
31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Konya’da adaylar belli oldu. Yarışın en çetin geçeceği Büyükşehir’de favori Cumhur İttifakı adayı Uğur İbrahim Altay; ancak rakipleri de oldukça iddialı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 20 Şubat’ta YSK’ya teslim edilecek kesin aday listeleri öncesinde gözlerin çevrildiği Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için isimler netleşti. Son olarak Yeniden Refah ve Saadet Partisi adaylarını belirledi.
BAŞKAN ALTAY FAVORİ
AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi ve Hüda Par’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu. Cumhur İttifakı adayı Uğur İbrahim Altay’ın yarışı net bir farkla önde tamamlamasına kesin gözüyle bakılırken rakipleri de oldukça iddialı. Başkan Altay son seçimde yüzde %70,53 gibi rekor bir oy almıştı.

parti.jpg

partii.jpg


“ÇANTADA KEKLİK DEĞİL”
Konya’daki yarışın çok çetin geçeceğini belirten muhalif belediye başkan adayları ise “bu kez Konya çantada keklik değil. Yarışta biz de varız” açıklamaları ve iddialı projeleri ile seçmene önemli bir seçenek sunmanın hesabını yapıyor. İddialı adayların yer aldığı Konya’da 31 Mart’ta siyasi partilerin alacağı oy oranları şimdiden büyük merak konusu oldu.

KONYA BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI
AK PARTİ: Uğur İbrahim Altay
CHP: İsmail Sonkaya
YENİDEN REFAH: Mehmet Köseoğlu
DEVA PARTİSİ: Seyit Karaca
İYİ PARTİ: Oğuz Şimşek
SAADET PARTİSİ: Abdülkadir Karaduman
HÜDA-PAR: Av. Çetin Acu
TİP: Bilal Ortakalaycı
DEM PARTİ: Gülbahar Gündüz ve Bülent Kılıç

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.