Konya'da alarm verildi! Şehir resmen kırılıyor

Konya'da alarm verildi! Şehir resmen kırılıyor
Konya'da bir çok hastanenin acil servisinde yoğunluk var. Genelde ateş, öksürük ve eklem ağrısı şikayetiyle gelen hastalar acillerde yoğun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye'de salgın hastalık Kovid-19'dan sonra en yoğun acil kalabalığı yaşanıyor. Konya'da bir çok hastanenin acil servisleri dolup taşarken, hastalar öksürük, ateş, eklem ağrısı ve görme bulanıklığı ile doktorlara müracaat ediyor.

KOVİD YENİDEN Mİ PATLADI?

Kovid 19 pandemisinde en çok şikayet edilen rahatsızlıklar yeniden gündeme gelirken, vatandaşlar Kovid-19 yeniden patladı şeklinde yorumlar belirtti.

HASTALARIN SAYISI BİNİ GEÇİYOR

Acile müracaat eden hastaların ortalama sayısı bini geçerken Konya genelinde toplamda günlük 5 bin hastasının acil servislere müracaat ettiği belirtiliyor.

TÜRKİYE 3 VİRÜSÜN ETKİSİNE GİRDİ

Bakan Koca, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Prof. Dr. Ateş Kara'nın üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışı değerlendirdiği bir videoyu paylaştı. Prof. Dr. Kara, son aylarda artan hasta sayısı ve hastane başvurularındaki artışa dikkat çekerek, hastalıkların özellikle çocuklarda daha fazla görüldüğünü ifade etti.

Ülkede etkili olan üç ana virüs hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kara, bunların RSV virüsü, influenza (grip) ve koronavirüs olduğunu belirtti. Özellikle koronavirüsün üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri gösterse de, risk gruplarında ciddi tablolara neden olabileceği için önemsenmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Kara, halkı enfeksiyon hastalıklarına karşı önlemler almaya çağırarak, ellerin sık sık yıkanması, kalabalık ortamlarda dikkatli olunması ve maske kullanımının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, grip aşısının da bu dönemde etkili bir koruma sağlayabileceğini belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.