Konya’da belediyeler ekmeğe zam yapmadı, fırıncılar şokta

Haziran ve temmuz aylarında ekmeğe gelen zamlardan sonra 6 Ekim’de de fiyat artışına giden fırıncılar, belediyelerin “halk ekmek” fiyatlarını değiştirmemesi ve şube sayılarının her geçen gün artmasıyla şok yaşıyor
Konya’da belediyeler ekmeğe zam yapmadı, fırıncılar şokta

“Konya Modeli Belediyecilik” çalışmaları kapsamında Konya’ya son teknoloji ekmek fırını kazandıran ve bir Konya efsanesi olan “Fenni Fırın” markasıyla şehrin dört bir yanında kaliteli ekmek hizmeti sunan Konya Büyükşehir Belediyesi, fiyat politikası ile de dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz hafta Konya’da Fırıncılar Odası tarafından 200 gramlık ekmeğin fiyatı 6 liradan 7 liraya çıkarılırken Konya Büyükşehir Belediyesinin “Fenni Fırın”, Karatay Belediyesinin “Halk Ekmek” ve Meram Belediyesinin “Şehrekmek” markalarıyla satışını gerçekleştirdiği ekmeklerde ise fiyat değişikliği yaşanmadı.

fenni-1.jpg

Belediyeler daha önce olduğu gibi 5 TL’den ekmek satışına devam ederken vatandaşların halk ekmek uygulamalarına ilgisi daha da arttı. Fırınların zam üstüne zam yapmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Buğdayın fiyatı iki yıldır değişmedi. İşçilik ücretlerine yeni bir zam yapılmadı. Diğer girdi kalemlerinde de zammı gerektirecek çok ciddi bir değişiklik yaşanmadı ancak Konya’da fırınlar zam üstüne zam yapıyor. Haziran ve temmuz ayının sonunda yapılan peş peşe zamlarla yetinmeyen fırıncılarımız bir zam daha yaptı. Çok şükür belediyeler piyasada dengeleyici unsur olarak halk ekmek uygulamasıyla vatandaşın yanında oluyor. Belediye ekmeği ile fırın ekmekleri arasındaki fiyat farkı 2 liraya çıktı. Fırıncılar da çok dayanamaz ve mecburen fiyat indirmek zorunda kalır. Vatandaşın yanında olan ucuz ve kaliteli ekmek üreten belediyelerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullanıyorlar.

fenni-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.