Konya’da çiftçilerin yeni kabusu

Konya’da çiftçilerin yeni kabusu
Kış kuraklığı nedeniyle tarlaları fare istilası altında kalan Konyalı çiftçiler bu kez de bir başka kemirgen kabusu ile yüz yüze kaldı

Konya’da çiftçiler bu kış hayatlarının en zor günlerini geçiriyor. Kar açısından büyük bir kuraklık yaşayan Konya’da henüz birçok yerleşim yerinde beyaz taneler toprakla buluşmadı. Şubat ayının sonuna geldiğimiz ve cemrelerin düşmeye başladığı bu dönemde yaşanan kar hasreti sadece bitki gelişimini ve rekolte beklentisini olumsuz etkilemedi. Tarlalar da kemirgen istilasına uğradı.

whatsapp-image-2024-02-22-at-17-42-56-1.jpeg

Tarımsal ilaçlar ve vahşi avlanmaların etkisiyle yaban hayatında popülasyonun giderek azalması, kış yağışlarının yetersizliği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bu yıl “fare yılı” yaşanmasına yol açtı. Fareler kontrolsüz ve aşırı ürerken, tarlalar da delik deşik oldu. Fare ile mücadele eden çiftçilerin yeni kabusu ise köstebek oldu. Farelerin delik deşik ettiği tarlalar bu kez öbek öbek köstebek yuvalarıyla dolmaya başladı.

whatsapp-image-2024-02-22-at-17-42-55.jpeg

Yaşanan durumun endişe verici olduğunu ifade eden üreticiler, “Görülmemiş olaylar yaşıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Tarım uzmanı, Prof. Dr. Süleyman Soylu da sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflarla durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum