Konya'da deprem çalışması mı var? İmara uygun olmayan yapılar yıkılacak

Konya'da deprem çalışması mı var? İmara uygun olmayan yapılar yıkılacak
Konya'da deprem gerçeği gündeme geldi. Bu kapsamda Konya'nın o ilçesinde imar mevzuatına aykırı yapıların yıkımı gerçekleşecek.

Konya'nın Ereğli ilçesinde İmar mevzuatına aykırı yapıların yıkım işi ihale edilecek. 19 Ocak tarihinde netleşecek olan ihalenin ardından 80 iş günü içerisinde yıkımları gerçekleştirecek. Yapılan duyuruda, Ereğli'de İmar Mevzuatına Aykırı Yapıların Yıkım İşi yaptırılacağı belirtilirken, "Moloz taşının makine ile taşıtlara yüklenmesi ve boşaltılması 15.624,000 M3 Makina ile çimento harçlı kargir ve horasan inşaatın yıkılması 2.030,000 M3 Makina ile demirli ve demirsiz beton inşaatın yıkılması 2.090,000 M3 Ahşap çatı sökülmesi 7.600,000 M2 Sac, pvc, çinko vb. yağmur oluğu sökülmesi 2.500,000 M Her türlü kiremit çatı örtüsü sökülmesi, toplanması, temizlenmesi, istif edilmesi 3.500,000 M2 kapı ve pencere doğramasının sökülmesi 1.069,000 M2 demir imalatın sökülmesi 60.000,000 Kg Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir" ifadelerine yer verildi.

DEPREM GERÇEĞİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Kahramanmaraş merkezli 11 kenti etkileyen depremlerin ve Marmara'da art arda gelen depremlerin ardından Konya'da da deprem gerçeği gün yüzüne çıktı. Bu kapsamda Ereğli'de yapılacak olan çalışmalar deprem mevzuatına uygun mu olacak sorusunu aklına getirdi.

İMAR BARIŞI VE YANLIŞ YAPILAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının müfettişlerince tespiti yapılan yapı yasağı bulunan sit alanlardaki yapılan ve aynı bakanlıklar müfettişlerince imar barışı süresince usulüne uygun olmayan yapı kayıt belgesi almış olan yapıların yine bakanlık kontrolünde yıkımları yapılmaktadır. Ereğli ile ilgili tespit edilen yapılar bu yönetmenliğe dair yıkımı gerçekleştirilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum