Konya'da deprem nedeni ile yıkılan okul ne zaman yapılacak?

Konya'da deprem nedeni ile yıkılan okul ne zaman yapılacak?
6 Şubat depremleri ve Ereğli'de yaşanılan depremlerden etkilenen Konya'da bulunan okul çürük raporu alarak yıkılmıştı. Yerine yeni yapılacak okul ne zaman tamamlanacak?

Ereğli'de bulunan Kemal Akman Meslek Yüksek Okulu, 6 Şubat'ta 11 ili etkileyen deprem ve ardından 24 Şubat tarihinde Ereğli'de saat 17.01'de 4,3 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilendi. Okul denetimlerden kalarak, çürük raporu aldı.

kemal-001.jpg

İHALEYE ÇIKTI YENİ OKUL YOLDA

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu, Kemal Akman Meslek Yüksek Okulu ile ilgili bilgiler verdi. Yıkım işlerinin tamamlandığını belirten Rektör Zorlu, yeni bina için ihale sürecinin başladığını en kısa sürede binanın tamamlanarak tekrardan üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulacağını belirtti. ilangovtr'den yapılan duyuruda, "Kemal Akman Meslek Yüksek Okulu Yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda yapılacak" ifadelerine yer verildi. 18 Ocak 2024 tarihinde son teklifin alınacağı ve yapım işlerinin başlanacağı okul, yer tesliminin ardından 500 (BeşYüz) takvim günü içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.