Konya'da dev etkinlik kapılarını açtı

Konya'da dev etkinlik kapılarını açtı

Türkiye Girişimci Buluşması ve 10. GİV Girişimcilik Ödülleri etkinliği, Konya’da girişimci adaylarının akınına uğradı.

Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde 3 Kasım 2023’te başlayan etkinlik, başta üniversite öğrencileri olmak üzere gençler ve girişimin önemine inanan sanayici ve işadamlarının yoğun ilgisi ile karşılandı. Türkiye Girişimci Buluşması ve 10. GİV Girişimcilik Ödülleri etkinliğinin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Erdoğan, genç girişimcilerin farklı alanlardaki gayretlerinin istikbale daha da güvenle bakmaya neden olduğunu belirterek, “Gençlere, vatandaşı olmaktan iftihar edecekleri bir ülke bırakmak istiyoruz” dedi. Açılış töreni, güçlü mesajlar içeren konuşmalara da sahne oldu. Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Genel Başkanı Mehmet KOÇ, eğitim sisteminden girişimciliğe engel olan unsurların kaldırılmasını istedi. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, GİV’in farklı alanlardaki girişimcileri bir araya getirmesinin takdire şayan olduğunu kaydetti. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu da teknoloji ve inovasyon ekosistemini geliştirmek için adımlar attıklarını, girişimciliği tabana yaymak için çalıştıklarını anlattı. Büyük bir ilgi gören etkinliğin açılış töreninden sonra gerçekleştirilen oturumlarda da akademisyenler ve uzmanlar tarafından katılımcılara girişim ve girişimcilik eko sistemleri hakkında bilgiler verildi. Oturumlar, organizasyonun ikinci gününde de devam edecek. Organizasyonun ikinci günü 4 Kasım 2023’te, toplam 1 milyon lirayı bulan Girişimcilik Ödülleri de verilecek. Türkiye Girişimci Buluşması ve 10. GİV Girişimcilik Ödülleri etkinliği 3 Kasım 2023’te Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde başladı. Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve KOSGEB iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Etkinliğin ikinci gününde Türkiye Girişimci Buluşması kapsamında II. Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Araştırmaları Kongresi (UGİAK 2023) de yapılacak.
Etkinliğin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın coşkuyla karşılanan mesajı okundu. “Gençlere vatandaşı olmaktan iftihar edecekleri bir ülke bırakmak istiyoruz” diyen Erdoğan’ın mesajı şöyle:
“Türkiye Girişimci Buluşması’nın ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum. Girişimcilik ödüllerinin 10’uncusunu almaya hak kazanan kurumlarımızı, şirketlerimizi ve girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Millet olarak cumhuriyetimizin 100. yaşını tamamlayıp Türkiye Yüzyılı vizyonuyla her alanda tarihin en büyük yatırımlarına kavuşturduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni mesut, muvaffak ve muzaffer kılmak için gece gündüz demeden samimiyetle çalışıyoruz. Amacımız, istikbalimizin teminatı olan siz gençlerimize vatandaşı olmaktan iftihar edeceğiniz bir ülke bırakmaktır. Şüphesiz böyle bir Türkiye’ye ulaşmanın yolu da başta ekonomi, teknoloji ve sanayi olmak üzere tüm sektörlerde güçlü olmaktan geçiyor. Hep söylediğimiz gibi Türkiye, nüfusuyla, ordusuyla, demokrasisiyle ve ekonomisiyle güçlü olmak, gücünü sürekli ileriye taşımak zorundadır. Diğer türlü, bizlere de coğrafyada hayat hakkı tanımayacaklarını çevremizde yaşanan hadiselerden çok iyi biliyoruz. Gazze’de 7 Ekim’den buyana devam eden katliamları seyredenler, Allah korusun başımıza bir musibet geldiğinde bizlere de sırtını dönecekleri açıktır. Genç girişimcilerimizin iş dünyasından teknoloji ve sivil topluma kadar farklı alanlardaki gayretleri istikbalimize daha da güvenle bakmamıza yardımcı oluyor. Yüreğinde Türkiye sevdasıyla çalışan, üreten, yatırım yapan yeni iş kuran, işini geliştiren yurt içinde ve yurtdışında elde ettiği başarılarla milletçe gurur kaynağımız olan siz kardeşlerime teşekkür ediyorum.
Girişimci İşadamları Vakfımıza başta olmak üzere zirvenin düzenlenmesine emeği geçenleri tekrar kutluyorum.”

giv3.jpg

Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik güçlü mesajlar verildi
Etkinliğin açılış konuşmaları da yoğun katılım gösterilen salonda ilgiyle dinlendi.
Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Filistinlilere yönelik saldırıyı örnek göstererek, “İslam Alemi neden bu duruma düştü, neden üretmedi, neden SİHA’ları yoktu?” diye sordu. Türkiye’nin bu alandaki çabalarını ve elde edilen başarıları anlatan Gürcan, “Şimdi dünyaya ufuk açan İHA sistemini kurabildik. Bunlar yokken İsrail’e bağımlı idik” dedi.
GİV’in farklı alanlardaki girişimcileri bir araya getirmesinin, her türlü ekonomik meselelerle ilgili çözüm sunmasının takdire şayan faaliyet olduğunu belirten Gürcan, şöyle konuştu: “Bu etkinlikler, paydaşlarına katma değer sunan organizasyon olması bakımından da takdir ediliyor. Türkiye ürettiği zaman, yatırımlarını çoğalttığı zaman, ihracat potansiyelini kullanacak bir coğrafyada bulunuyor. Bunun avantajını kullanabiliriz. Girişimciliğin tohumlarının genç yaşta atılması gerektiğinin farkındayız. Gençlerimize girişimcilik ve ihracat konusunda değişik programlar ve platformlarla bilgi aktarıyoruz. Girişimcilerimizin ihracata yönelmelerini hedefliyoruz.”
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu da açılıştaki konuşmasında, girişimciliğin önemi, 4. Sanayi devrimi ve araştırma geliştirme çalışmalarına verilen önem üzerinde durdu. Coştu, “Girişimcilik, önümüzdeki günlerde ülke genelinde yaygınlaşmasının önemine inandığım bir konudur. Yeni dünya düzeninde girişimcilik çok önemli hale geldi. Türkiye olarak son 20 yılda büyük bir atak yaptık. Dev bir ar-ge alanı oluşturduk. Teknopark sayısını 2’den 101’e çıkardık. Ar-ge çalışmalarına 11 milyar doların üzerinde bütçe ayırıyoruz. Savunma sanayisinde büyük başarılara tanık olduk. Onlarca yıldır özlemini duyduğumuz Türkiye’nin otomobilini bu ekosistem sayesinde ortaya çıkardık” dedi.
Zekeriya coştu, Türkiye’yi daha ileri noktalara taşımak için teknolojiye yönelik insan kaynağını geliştirecek vizyon ortaya koyduklarını kaydederek, kritik teknolojilerde ülkemizin tam bağımsızlığını sağlamanın önemli olduğunu, bu nedenle teknoloji ve inovasyon ekosistemini geliştirmek için adımlar attıklarını söyledi.

“Fikrinizi projeye dönüştürmezseniz bir işe yaramaz”
Girişimci Buluşması’nın açılışında konuşan Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Genel Başkanı Mehmet KOÇ, Türkiye çevresindeki savaşlara, özellikle de İsrail’in Gazze’deki katliamlarına dikkat çekerek, “Çevremizde olup bitenler görüyorsunuz. Bu coğrafyada denge unsuru olmak zorundayız. Artık masa kuran bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın gösterdiği liderlik sayesinde, bu karışıklık içinde büyümeye devam ediyoruz” dedi.
GİV Genel Başkanı Mehmet KOÇ şöyle konuştu: “Türkiye Yüzyılı için GİV olarak fikirden girişime konsepti ile hareket ediyoruz. Fikrinizi projeye dönüştürmezseniz bir işe yaramaz. Projeleri bir plan dahilinde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Girişimci adaylarımıza diyoruz ki, hep beraber çalışalım. Bir girişimcinin projesini hayata geçirmesi ithal ikamesini sağlar ve cari açığın kapatılmasına katkı yapar. Girişimcilik adına 10. etkinliği yapıyoruz. Türkiye’de bu bir ilktir. Eğitim sistemimizi, girişimciliğe engel olan unsurlardan arındıralım. Hep beraber çalışalım. Girişimci, ülkemizin en küçük bir ihtiyacımızın her hangi birini yerin getirebiliyorsa bu ülkeyle hizmet ediyor demektir. Dünyanın en çok yardım yapan ülkesiyiz. Coğrafyamız kan revan içinde. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çaba gösteriyoruz. Sadece şehit olmak yetmiyor, ölmeyecek gibi de çalışmak gerekiyor. Asıl önemli olan çalışmak, üretmek, hiç kimsenin diş geçiremeyeceği bir ülke halin gelmektir. GİV’in gayreti bunun içindir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderinde daha çok çalışırsak, GİV olarak gençlere daha çok eğitim verebilirsek görevimizi yapmış oluruz. Bu program kolay oluşmuyor. 4-5 ay bu program üzerine çalışılıyor.”

fuaye.jpeg

“Üretilmeyeni üretmek zorundayız”
GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan da Konya’nıngirişimciliğin başkenti olduğu vurgusu ile başladığı konuşmasında, ülkelerin ekonomilerinin girişimcilerin omuzlarında yükseldiğini söyledi. Fatih Ceylan, “Bir girişimci, ülkesinin ekonomisini kalkındırabilir. Ülkesinin geleceğine müdahale edebilir. Çevresini zenginleştirebilir. Girişimci, elbette zorluklarla karşılaşacak. Öyle çalışmalar gerçekleştirmeliyiz ki, ülkemizde olmayanı yapmalıyız. Biz, GİV olarak, girişimciler güçlükler mücadele ederken onlara destek olmaya yol göstermeye devam edeceğiz. Ülkemizin güçlü olmaktan başka çaresinin olmadığını biliyoruz. Güçlü olamazsak bu coğrafyada dağılmaya mahkum oluruz. Ne yapmak gerekiyor? Üretilmeyeni üretmek, yapılmayanı yapmak gerekiyor. Tüm girişimcilerimizden tarihsel sorumluluklarımızdan ayrılmadan hareket etmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.
TGSP Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu da, “platform olarak paydaşı olmaktan duyduğumuz bu etkinliğe katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Gençler, kendinizi biraz itin, GİV gerisini halledecek inşallah” dedi.
TÜGVA Başkanı yardımcısı Fatih Yüksel,TÜGVA olarak girişimciliği, ortaokul, liselere kadar yayan projeler geliştirdiklerini anlattı. Gençliği girişimciliğe teşvik ettiklerini belirten Yüksel, geleceğin girişimcilerini yetiştirmek için gönüllü çalışımalar yürütüldüğünü söyledi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da “Maalesef ki ülkemizde hala devlette iş bulmak, iş yapmaktan daha evla görülüyor” diye başladığı açılıştaki konuşmasında, girişimciliğin gücünden söz etti. Prof. Dr. Zorlu şöyle konuştu: “Toprak nasıl ki yaşamın kaynağı ise girişim de ekonominin kaynağıdır. Girişim ekonomi için hayati öneme sahiptir.
Toplumumuza girişimciliğin aşılanması yönünde güzel etkinlik bu. Anlamlı bir etkinlik. Devletimizin tüm alanlarda girişimcinin arkasında rüzgar gibi olduğunu görüyoruz. Gurur duyduğumuz sonuçlara ulaşıldığını da görmekteyiz.”
TÜBİTAK Başkan Yardımcısı İsmail Doğan ise açılış konuşmasında, TÜBİTAK’ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.