Konya’da elektrik fiyatı ne kadar? Yeni zam nasıl etkileyecek

Hanelerdeki faturalar içerisindeki en yüksek kalemlerden birisi olan elektriğe zam yolda. 1 Ekim’de tarifelerin yüzde 20-30 artması bekleniyor.
Konya’da elektrik fiyatı ne kadar? Yeni zam nasıl etkileyecek

Elektriğe zam beklentisi günden güne daha sesli dile getirilmeye devam ediyor. 1 Ekim itibariyle elektrik ve doğal gaz tarifelerinin zamlanacağı iddia ediliyor. Edinilen bilgilere göre kışa girerken bütçelerde yeni bir tahribat oluşturacak faturalar yüzde 20-30 arasında zamlanacak. Peki Konya’da mevcut elektrik tarifesi ne kadar? Yeni zam sonrasında tarifelerde nasıl bir değişim olacak?
Konya’nın elektrik hizmetini veren kuruluşu MEPAŞ, dağıtım şirketi MEDAŞ aracılığıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarifesi çerçevesinde müşterilerine 1. Kademede Tek Terimli-Tek Zamanlı konutlarda kullanılan alçak gerilim elektriği 1 lira 34 kuruş/kwh üzerinden ulaştırıyor. Buna ilave olarak elektrik ve havagazı tüketim vergisi (yüzde 5) ile bu vergi dahil oluşan toplam tutarın yüzde 10’luk KDV’sinin toplamı tutarında ücretle fatura müşteriye ulaştırılıyor.
Yeni zam hayata geçerse yeni tarife zam oranına göre 1,60 kuruş /kwh ile 1,75 kuruş arasına yükselecek. Kullanılan elektrik nispetince ve vergilerle faturalar son halini alacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum