Konya’da esnaf ile zabıta arasında gerginlik

Konya’da Larende Caddesi’ndeki büyük dönüşüm kapsamında esnafların dükkanlarını boşaltması için çalışma başlatırken bazı esnaflar bölgeye gelen zabıtaya tepki gösterdi
Konya’da esnaf ile zabıta arasında gerginlik

Konya’da Büyük Larende Dönüşümü tüm hızıyla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek Büyük Larende Dönüşümü Projesi kapsamında tarihi Konya dış surlarının dibinde miadını doldurmuş, eskimiş, yıpranmış, yorulmuş, artık neredeyse yıkılmaya yüz tutmuş bölgede kentsel dönüşüm hamlesi başlatılırken esnaf için de Adana Çevre Yolu üzerindeki 9 bin 445 metrekare alanda başlayan yeni iş yerleri hazırlandı.

Hem tarihi surların gün yüzüne çıkmasını sağlayacak hem bölgede ciddi büyüklükte bir yeşil alan oluşturacak proje kapsamında Larende esnafı da yeni dükkan sahibi olacak.

Bu kapsamda yürütülen 'Kentsel Dönüşüm' çalışmasında zabıta ekipleri ile Larende esnafı arasında tartışma yaşandı. O anlar amatör kameralara böyle yansıdı.

Belediyeye tepki gösteren esnaflar, "1966'dan beri bu civarda Konya'ya hizmet ediyoruz. Belediye kentsel dönüşüm kapsamında 2 ay önce bize tebligat göndererek, 1 ay içerisinde taşınmamızı istedi sonradan da süre bir ay daha uzatıldı. Ancak taşınmak kolay değil mağaza bulamıyoruz. Yılbaşına kadar süre istedik ama belediye kabul etmedi. 'Biz yıkarız, siz sonra gidin ve dava açın' diyorlar. Elektrik ve doğal gazımız polis nezaretinde kesildi" dediler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.