Konya’da etliekmek zammına tepki çığ gibi büyüyor

Konya’da etliekmek zammına tepki çığ gibi büyüyor
Konya’da etliekmek hamuru ve etliekmek fiyatlarına gelen zamlara tepki giderek artıyor.

Son 1 yılda sadece hamura yüzde 120 zam geldiğini ifade eden vatandaşlar Konya’nın geleneksel lezzetinin artık lüks sınıfına girdiğini ve giderek erişilmez olduğunu ifade ediyor.
Orijinal tarife göre 180 gram hamur, 100 gram et, 100 gram sebzeden oluşan etliekmek için 1 kilogram kıyma (360 TL) ve 1 kilogram sebzeye (40 TL) ihtiyaç duyuluyor. Hamur ile birlikte yaklaşık 50 TL maliyeti olan tek etliekmek için vatandaştan talep edilen rakam ise tam 140 TL.
Bir çuval una 600 TL (ortalama 350-380 adet hamur çıkıyor) ve meşe odununun kilosuna 10 TL ödeyen fırıncılar ve lokantalar; iş yeri kirası, vergiler, personel gideri gibi tüm maliyetler ve kar marjları göz önüne alındığında bile ciddi bir kazanç elde ediyor.
Zamlara tepki gösteren vatandaşlar Lokantacılar Odası ve Konya Esnaf Sanatkarlar Birliği’nin duruma el koymasının ve kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılmasının zamanının geldiğini ifade ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum