Konya'da görülmemiş proje: Diş tedavisinin atıkları sanata dönüştü

Konya'da görülmemiş proje: Diş tedavisinin atıkları sanata dönüştü
Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Atıktan Değere Projesi, Öğretim Üyeleri ve Asistanlar tarafından gerçekleştirildi.

Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Hakkı, "22 Kasım diş hekimleri günü anısına her sene 22 Kasım diş hekimleri gününü diş hekimleri olarak kutluyoruz ve toplumun büyük bir kısmına diş hekimleri olarak faydalı oluyoruz. Bugünde bizim kendi kutlamamızın içerisinde biz aynı zamanda bir proje yapmak istedik.

Bu proje kapsamında diş hekimliği atıklarından ya da bizim kullandığımız malzemelerin çöpe giden kısımlarından ne yapabiliriz diye düşündük bölümümüz olarak ve asistanlar, diğer öğretim üyesi arkadaşlarımdan destek alarak tasarım fakültesinden cansız mankenlerimizi rica ettik. Tasarım fakültesinden cansız mankenler gelince onun üzerine bu ameliyathanede kullandığımız ameliyat öncesi eldivenlerimiz bunlar numaraları var elin büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre biz bu iç ambalaj kağıtlarını atıyoruz normalde, ne yapabiliriz diyerek onları kullanarak bir sanat tasarımı yapalım, bunu da giyilebilir yapalım yani sürdürülebilirlik üzerine bir proje, projenin adı da atıktan değere diş hekimliği projesi projedeki amaç atıklarımızla kullanılabilir şeyler üretmek yanı sıra gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak ve farkında olduğumuzu yani dünyanın daha uzun süre sürmesinin insanlığa daha uzun süre hizmet etmesi için atıklarımızı kullanılabilir hale getirmekle ilgili farkındalığımızı vurgulamak istedik" dedi.

whatsapp-image-2023-11-24-at-13-31-10-1.jpeg

Prof. Dr. Sema Hakkı, "Buna da hem sosyal medyacılığı ile hem de bugün diş hekimleri gününde salonun önüne koyacağız bu mankenlerimizi orada sergileyeceğiz hem de toplumun genelinde öğrencilerimize bir farkındalık yaratmak, başka insanlara örnek olmak için bu projeyi gerçekleştirdik bunlar tabi ameliyathaneden böyle çıkıyor hemşiremiz biriktiyor, personelimiz onları depoluyor, asistanımız bunu tek tek güle dönüştürdü bu güllerin şekillerini tek tek seçtik, hepsini koymadık buraya bunların her biri bir ameliyat demek yani biz bir cerrah bir asistan ile iki eldiven giyeriz, her işte iki tanesi bir ameliyat demek yani buradaki bütün güller aslında birer ameliyatı da temsil ediyor. Diş hekimleri günümüz kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2023-11-24-at-13-31-10.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.